Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 10. sep. 2024

Val 202 • Tor, 10. sep.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

Slovenska nogometna reprezentanca je uspešno začela nastope v Ligi narodov. Na 63. rojstni dan selektorja Matjaža Keka je v Stožicah gostila Kazahstan. Po dveh tekmah Slovenije v septembrskem reprezentančnem oknu smernice slovenske reprezentance v jutranji športni zgodbi oriše Marko Cirman.

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

Matic Jezeršek se je pred časom zaljubil v jadranje. Zato se je odločil, da bo na štop prečkal Atlantik. Na Kanarskih otokih mu je uspelo najti kapitana, ki se je s staro barko odpravljal v Brazilijo. Matic se je z veliko optimizma vkrcal, a njegova pavza na morju je bila vse prej kot pomirjajoča ...

08:30
Novice

Slovenska nogometna reprezentanca je odigrala še drugo septembrsko tekmo v treh dneh. V Stožicah je po Avstriji gostila še Kazahstan. Odzive po tekmi na 63. rojstni dan selektorja Matjaža Keka prepletemo z mislimi slovenskih dobitnikov olimpijskih kolajn, ki so na protokolarnem obisku v vili Podrožnik delili vtise dober mesec dni po olimpijskem veselju.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

Slovenska nogometna reprezentanca je nastope v ligi narodov začela z domačima nastopoma proti Avstriji in Kazahstanu. V podkastu Žoga je okrogla ekipa športnih reporterjev Vala 202 analizira tekmi.

10:30
Novice

Slovenija je po številu samomorov še vedno pri samem evropskem vrhu, a se je leta 2023 trend obrnil in je samomor naredilo manj ljudi kot prejšnje leto. Toda pri starejših podatki kažejo na naraščanje. Kaj je v ozadju? Ali že lahko analiziramo, kako so na samomor vplivali ukrepi proti covidu? Zakaj s samomorom konča življenje štirikrat več moških kot žensk? Kaj narediti, če ugotovimo, da ima kdo samomorilne misli?

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Mariborski onkološki bolniki kličejo na pomoč. Zapletom pri zidavi prizidka onkološke stavbe namreč ni videti konca. Država s prebivalci poslopja tik ob gradbišču ne najde dogovora za odkup stanovanj in preselitev – to bi omogočilo graditev –, saj so ti, nezadovoljni s ponujenimi rešitvami, že drugič vložili pritožbo na gradbeno dovoljenje. Poleg prostorskega in kadrovskega pomanjkanja težave pri zdravljenju povzročata tudi obsevalnika, ki se pogosto kvarita. Skratka, razmere na mariborski onkologiji vzbujajo skrb, opozarjajo bolniki, ki odgovorne v države med drugim tudi javno sprašujejo: Si bolniki res zaslužimo, da se zdravimo na hodniku?

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

''Moj dom: begunci, migracije in zabrisani spomini po jugoslovanskih vojnah'' je evropski projekt zavoda Maska in partnerjev iz več držav. Del tega bo tudi dvodnevna mednarodna konferenca Vojna in gledališče – pogled v preteklost, premiero pa bo dočakala tudi predstava avtorja Damirja Avdića Šivi.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Gost ene izmed epizod našega podkasta Mihilizem je bil tudi Tadej Golob – če že ni edini slovenski pisatelj, ki je stal na Everestu, je zagotovo edini, ki je stal na Daulagiriju. Delu pogovora o padcih in vzponih življenja lahko prisluhnete v popoldnevu.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Biatlonska reprezentanca se pripravlja na novo sezono. Spremembe v strokovnem vodstvu določajo tudi spremembe v treningu in pripravah. Stalnica pa so testiranja, ki so jih v preteklih tednih opravili na inštitutu. Zanimivosti s priprav ujamete v popoldanskih športnih minutah, kjer se posvetimo še turnirju svetovne namiznoteniške serije v Macau.

V oddaji Mini koncert bomo predvajali del posnetka koncerta dueta Silence na letnem vrtu Gala hale, ki je nastal lani v sklopu praznovanj ob 30-letnici AKC Metelkova mesto v Ljubljani.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Kvartet Koala Voice sestavljajo izkušeni glasbeniki, na peti plošči Auf Wiedersehen zajemajo občutke in dogodke preteklih treh let. Glasba in besedila so spodbudni in navdihujoči, zgodbe o zlomljenih srcih pa so nadomestile tiste o hvaležnosti, smehu ter zavedanju, da nas glasba hrani in zdravi.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov