Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 10. okt. 2024

Val 202 • Čet, 10. okt.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

Začela se je sezona najmočnejše hokejske lige na svetu. Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja so redni del sezone začeli v gosteh proti Buffalu. Slovenski zvezdnik in kapetan ekipe iz največjega kalifornijskega mesta je začel svojo 19. poklicno sezono onkraj Atlantika.

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

Gosta oddaje sta popotnika in filmska ustvarjalca Aljoša Toplak in Martin Pavunc, ki snemata dokumentarni film o iranski "podtalni" umetniški sceni; produkciji, ki deluje onkraj strogih pravil in omejitev tamkajšnjih klerikalnih oblasti. V intervjuju razlagata o svojih izkušnjah s preganjanimi umetniki, predstavljata pred oblastjo skrite prostore, v katerih se ti zadržujejo in združujejo, ter opisujeta svoje doživljanje nedavnih mednarodnopolitičnih zaostrovanj na Bližnjem vzhodu, ki sta jim bila tokrat drugače kot po navadi, ko novice o tem spremljamo z varne razdalje, priči čisto od blizu.

08:30
Novice

Slovenska nogometna reprezentanca je vodilna v svoji skupini B lige narodov. V tem mesecu bo obe svoji tekmi odigrala v gosteh. Prvo nocoj v Oslu proti Norveški in njenemu prvemu zvezdniku, napadalcu Erlingu Haalandu.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

10:30
Novice

Vsako mesto ima svoje težave s prometom. Nekatera mesta imajo jasnejše prometne strategije, druga manj, vsem pa je skupno, da morajo najti pravo pot za uveljavljanje sprememb. Kako torej spremeniti načine premikanja, ne da bi popolnoma ohromili mesto? Kako dati glas prebivalcem, da bodo lahko vplivali na to, kako bo urejena njihova ulica? Vsako mesto išče svoje rešitve, za primer pa se tokrat obračamo proti Dunaju. Mesto je uvedlo nekaj inovativnih praks, ki so se izkazale za uspešne. Jih lahko prenesemo tudi v naša mesta?

Gosta:
Johannes Lutter, vodja oddelka za mesta prihodnosti pri dunajski Agenciji za urbane inovacije
Marko Peterlin, Inštitut za politike prostora IPoP

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Razvoj umetnih nevronskih mrež, ki je strojno učenje pripeljalo do neslutenih razsežnosti, molekule, ki imajo posebno vlogo pri uravnavanju delovanja genov in dosežki na področju raziskovanja proteinov. Znanstveniki v ozadju teh odkritij so letošnji prejemniki Nobelovih nagrad in v ospredje jih postavljamo tudi v tokratni Frekvenci X. Čemu so s svojimi odkritji tlakovali pot, kako so vplivali na razvoj znanosti in kakšna je njihova raziskovalna pot.

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Pred osemnajstimi leti smo na Valu 202 prvič pripravili akcijo Sekunde rešujejo, s katero smo poslušalce želeli spodbuditi, da bi se naučili oživljanja ljudi ob srčnem zastoju. Še posebno zato, ker bodo ti, ki bodo znali, najverjetneje oživljali svoje bližnje oziroma ljudi, ki jih poznajo – večina srčnih zastojev se namreč zgodi doma. In prav doma se je srce ustavilo tudi upokojencu Milanu Bolkoviču, nekdanjemu uslužbencu Slovenske vojske, ki se je vedno veliko ukvarjal s športom. Kljub temu je pred približno petnajstimi leti tik pred upokojitvijo doživel infarkt, aprila letos, kmalu po operaciji srca, pa se je njegovo srce kmalu ustavilo po prihodu z zdraviliške rehabilitacije. Njegovo preživetje je bilo popolnoma odvisno od hitre in učinkovite pomoči, ki mu jo je k sreči znala ponuditi prijateljica.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

David Zupančič je avtor knjižnih uspešnic, zdravnik in človek s poslanstvom. Je dober človek. Je nemiren človek, ki obvlada mir. Na pamet zna Jesiha, znanstveno fantastiko piše v angleščini. David je model. Pika.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Rokometašice Krima so odlično začele letošnjo evropsko sezono, po štirih odigranih krogih lige prvakinj ne poznajo poraza. Krimovke se v teh dneh pripravljajo na svoje naslednje nasprotnice, v soboto bodo gostile romunske prvakinje, ekipo CSM iz Bukarešte.

20 let je od izida četrtega studijskega albuma ameriške pevke Brandy. Ko so številna razpadla razmerja v pevkinem življenju prinesla nova, ta pa drugačen pristop in zvok ter single kot so Talk Abou Our Love, Who Is She 2 U, Afrodisiac, Should I Go in I Tried.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Gostja Nine Zagoričnik bo umetnica Ejti Štih, ki jo v Boliviji, kjer živi od leta 1982, uvrščajo med najopaznejše tamkajšnje umetnike. Njena dela so te dni razstavljena na gradu Goričko in na Blejskem gradu.

Na evropskih nogometnih zelenicah se nadaljuje liga narodov. Slovenska reprezentanca, vodilna v svoji skupini, v 3. krogu tekmovanja gostuje v Oslu na Norveškem.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov