Foto: Televizija Slovenija
Foto: Televizija Slovenija

Zaradi težav na tako imenovanem informacijskem sistemu CSD2 je bilo več dni popolnoma onemogočeno delo z računalnikom, zaposleni niso mogli izdajati odločb, saj niso imeli dostopa do podatkov. Po naših informacijah so imeli težave v Ljubljani, Črnomlju, Celju, na Koroškem …

"Člani so nam sporočili, da januarja upočasnjeno poteka prenos podatkov v bazo ISCDS, ki je baza za uveljavljanje pravic iz starševskega varstva in pravic iz javnih sredstev," je povedala sindikalistka Irena Ilešič Čujovič.

Zaradi težav z informacijskim sistemom bi lahko prišlo do zamika ali neizplačila pravic starševskega varstva in pravic iz javnih sredstev. Po več pozivih zaposlenih je reagiralo tudi ministrstvo za delo.

"Ministrstvo za delo je zagotovilo dodatne datume obdelave za otroški dodatek, za upravičence do dodatne socialne pomoči pa smo zagotovili tudi dodaten dan izplačila 10. februarja," je pojasnila Valentina Vehovar in zagotovila, da bodo upravičenci dobili vsa izplačila pravočasno: "To se bomo potrudili, to je naš cilj."

Zaposleni na centrih si želijo poenotenje informacijskega sistema, boljšo podporo zaposlenim in dodaten kader, ki bi zagotovil nemoteno delovanje sistema ter uveljavljanja pravic.