Foto:
Foto:
Stojan Zdolšek
Stojan Zdolšek in Andrijana Starina Kosem sta Šurlove trditve zanikala, saj naj bi se z njim med drugim pogovarjala o profesionalnosti in neodvisnosti časnika. Foto: RTV SLO

Podpisniki sicer pričakujejo, da ob imenovanju novega odgovornega urednika ne bodo spregledali podpore, ki jo Šurla uživa v uredništvu, čeprav menijo, da želita Starina Kosmova in Zdolšek na to mesto pripeljati nekoga z večjim razumevanjem za njune želje.

Mag je ohranjal drugačnost v medijskem prostoru
Če bo njihova namera uspela, bo Magove vloge, ki je bila v ohranjanju drugačnosti v izrazito neuravnoteženem slovenskem medijskem prostoru, konec, menijo podpisniki.

Podpisnikom se zdi nenavadno zahtevati spremebo uredniške politike v času, ko je Mag z v. d. odgovornim urednikom Silvestrom Šurlo povečal prodajo, saj "kontinuiteta čuti, da je čas, ko mora spet prevzeti nadzor nad mediji". Ironično je, da jim revije ni treba ukiniti, ampak le postaviti urednika po svoji meri, so zapisali v pismu.

Pismo je podpisala Zlata Krašovec, sopodpisniki so Andrej Aplenc, Viktor Blažic, Niko Grafenauer, Drago Jančar, Božo Sajovic in Tomaž Zalaznik, mogoče pa ga je podpisati na sedežu Nove revije.

Nadzornika zanikala obtožbe
Kot je znano, je Silvester Šurla v oddaji TV Slovenija dejal, da jima je "šel v nos" intervju s predsednico LDS-a Katarino Kresal in da so od uredništva zahtevali, da objavi intervju z izolskim županom Tomislavom Kločkovnikom. Starina Kosmova in Zdolšek sta njegove trditve zanikala, Šurlove obtožbe pa naj bi bile po njunem mnenju del načrta v vojni med premierjem Janšo in Pivovarno Laško.

Trdita, da sta se s Šurlo pogovarjala o odprtosti, profesionalnosti in neodvisnosti Maga od katerih koli političnih ali drugih centrov moči.