Franc Žnidaršič se mestu vodje poslanske skupine DeSUS ne namerava odpovedati. Foto: MMC RTV SLO
Franc Žnidaršič se mestu vodje poslanske skupine DeSUS ne namerava odpovedati. Foto: MMC RTV SLO
DeSUS pod drobnogled kriminalistov?

Kot je znano, so poslanci DeSUS-a pretekli teden na čelu poslanske skupine zamenjali Franca Žnidaršiča. A ker so Žnidaršiču in poslancu Viliju Rezmanu poslanski mandat dali volivci, ju ni mogoče kar tako izključiti iz poslanske skupine, je za TV Dnevnik poročala novinarka Vesna Deržek.

Po pozivu predsednika državnega zbora Pavla Gantarja, naj se poslanci znova izrečejo glede zamenjave Žnidaršiča, so se tokrat štirje znova odločili za njegovo menjavo, a tudi tokrat ne v skladu s pravili, trdita Žnidaršič in Rezman.

Rezman: Zapisnik bi morali pregledati kriminalisti
"To je zapisnik, ki ga je podpisal pod imenom Franca Žnidaršiča brez dovoljenja Franca Žnidaršiča gospod Urh, čeprav je bil Žnidaršič v tistem trenutku v državnem zboru. Mislim, da bi to morali pogledati kriminalisti," je za TV Slovenija dejal Rezman, Žnidaršič pa dodal, da bo "raziskal, ali je tako početje podpisa pod imenom nekoga, ki o tem nič ne ve, kaznivo dejanje".

Na drugi strani pa podpisnik dopisa, namestnik vodje poslanske skupine Anton Urh trdi nasprotno. Po njegovih besedah je Žnidaršič sejo po pol ure res prekinil, vendar so ga prosili, naj sejo nadaljuje. "Ker tega ni želel, sem sejo nadaljeval jaz kot namestnik vodje, pri čemer moram poudariti, da je bil gospod Žnidaršič prisoten," zagotavlja Urh.

Na glasovanju so Žnidaršiča tako vnovič razrešili. Novi vodja DeSUS-ovih poslancev Joško Godec pa pričakuje, "da bo predsednik državnega zbora Pavel Gantar sprejel to dejstvo". Kot je še poročala Deržkova, je zdaj na vrsti poslovniška komisija z avtentično razlago člena o delovanju poslanskih skupin. Predsednik stranke upokojencev Karl Erjavec pa je dejal, da bo zadnja dogajanja izvršilnemu odboru predstavil v torek in dodal, da je povabil šest poslancev razen Rezmana, "ker je bil sklep, da se ga ne vabi več".

DeSUS pod drobnogled kriminalistov?