Andoljšek z ovadbo ni seznanjen, zato je ne more komentirati. Foto: MMC RTV SLO
Andoljšek z ovadbo ni seznanjen, zato je ne more komentirati. Foto: MMC RTV SLO

Postopek izbire direktorja, kar je postal Benjamin Jakičič, je bil prijavljen tudi Komisiji za preprečevanje korupcije, ki je zadevo odstopila inšpektoratu za delo, poroča časopis Dnevnik.

Objavil popravljen razpis
Stanovanjsko podjetje Ravne je v stoodstotni lasti republiškega stanovanjskega sklada. Decembra so začeli iskati novega direktorja in v razpisu, prvič objavljenem 3. decembra, so od kandidatov najprej zahtevali sedmo stopnjo izobrazbe, dva dni zatem pa so objavili nov razpis, v katerem je bila zahtevana le še šesta stopnja.

Prijavilo se je devet kandidatov in po dveh mesecih izbiranja naj bi direktorja imenoval nadzorni svet stanovanjskega sklada. Andoljšek je po informacijah Dnevnika sprva predlagal razveljavitev razpisa, nato pa za direktorja predlagal Jakičiča, ki ima šesto stopnjo izobrazbe in je predsednik občinskega odbora SDS-a v Podvelki.

Glasoval le Andoljšek
Drugi član nadzornega sveta Dušan Gorenčič je predlogu nasprotoval in odstopil iz NS-ja. Tretji članici sveta Vesni Detečnik pa je Andoljšek pred sejo pojasnil, da nima pravice glasovati, ker je opravljala delo vršilke dolžnosti direktorja ravenskega stanovanjskega podjetja.

Torej je le Andoljšek prispeval glas k imenovanju Jakičiča in ta je bil tudi odločilni. Na stanovanjskem skladu so prepričani, da je bil postopek imenovanja v skladu z veljavno zakonodajo in splošnimi akti družbe, o kazenski ovadbi zaradi domnevne zlorabe položaja pa ne vedno nič, zato je ne morejo komentirati, še piše Dnevnik.