Finski kriminalisti so v zvezi z nakupom patrij že drugič v Sloveniji. Foto: MMC RTV SLO
Finski kriminalisti so v zvezi z nakupom patrij že drugič v Sloveniji. Foto: MMC RTV SLO

Finski kriminalisti naj bi se danes na vrhovnem državnem tožilstvu znova srečali s slovenskimi preiskovalnimi organi. Kakšna je vsebina obiska, ni znano, javnost pa bo o vsebini pogovorov in delu preiskovalcev obveščena prek uradnih sporočil državnega tožilstva, ki zatrjuje, da s finskimi preiskovalci intenzivno sodeluje, poroča RA SLO.

V uradu državne tožilke so dejali, da jim ni znano, od kod informacije, da naj bi bili finski preiskovalci v Sloveniji.

Za zdaj ni jasno, ali bodo Finci obiskali tudi protikorupcijsko komisijo. Predsednik komisije za preprečevanje korupcije Drago Kos se je namreč s Finci dogovoril, da se bodo sešli, če bo to potrebno, ob prvem obisku pa je za to zmanjkalo časa. Kos je za MMC sicer dejal, da je sestanek odvisen od tega, ali ga želijo Finci, saj je komisija svoje delo opravila in vse informacije in dokumente predala policiji.

Finski kriminalisti tudi s člani parlamentarne komisije?
Še pod večjim vprašajem je srečanje finskih preiskovalcev s člani parlamentarne preiskovalne komisije, ki preiskuje nakupe oklepnikov 8 x 8. Sestanek je sicer dogovorjen za jutri, a ni jasno, ali srečanje sploh bo, saj trije člani komisije zahtevajo zaslišanje predsednika komisije Milana M. Cvikla, kar pa pomeni njegov umik z mesta predsednika. Zato je podpredsednik komisije Robert Horvat že preklical za jutri sklicano sejo.

Cvikl sicer meni, da bi bilo dobro, da bi se srečali s finskimi kriminalisti, ne glede na zahteve po njegovi odstranitvi z mesta predsednika preiskovalne komisije. Za MMC je dejal, da je sestanek napovedan za torek ob 14.00, koalicija pa naj bi se ga na vso moč trudila preprečiti.