Kdo se boji Gašparja Gašparja Mišiča? Foto: BoBo
Kdo se boji Gašparja Gašparja Mišiča? Foto: BoBo
Vroče kadrovanje v Luki Koper


Po njegovih besedah želi Bratuškovo in tudi stranko PS razbremeniti pritiskov posameznih koalicijskih partnerjev, dodaja pa še, da se ga "očitno nekdo boji". Gašpar Mišič je poudaril, da je bil na razgovor kot kandidat za predsednika uprave Luke Koper povabljen in se ni ponujal, saj ne išče službe.

"Nisem politični kader, nisem prosil nikogar, da me podpre. Očitno nekoga motim, nekdo se me boji, ker se v Luki Koper z mano kot predsednikom uprave ne bi več kradlo in plenilo. Sit sem kraje te države," je bil odločen Gašpar Mišič. Meni, da bi na tem položaju slovenski javnosti lahko pokazal, da se lahko tudi gospodarska družba v državni lasti "vodi korektno in dobičkonosno za dobro države, regije, lokalne skupnosti in delničarjev".
Pojasnil je, da se je v zadnjih dneh stopnjeval pritisk tako nanj kot tudi na PS in "danes celo na predsednico vlade". Po njegovem mnenju je namreč njegova kandidatura za predsednika uprave Luke zmotila številne, pri tem pa se je razprava vrtela le okrog vprašanja politične pripadnosti in koalicijskih preigravanj. Pri tem je Gašpar Mišič omenil prvaka SD-ja Igorja Lukšiča in predsednika DL-ja Gregorja Viranta.

Državni sekretar je premierki zato danes poslal dopis in napovedal, da ji bo v sredo ponudil svoj odstop z mesta državnega sekretarja. Če se bo nadzorni svet Luke Koper odločil, da Gašpar Mišič ni primeren za predsednika uprave, pa bo ta svojo pot nadaljeval kot poslanec in "v tej vlogi še naprej vestno in prizadevno prispeval k reševanju gospodarskih težav, v katere je zabredla Slovenija", je zapisal v dopisu. Mediji so sicer že poročali, da naj bi bil Gašpar Mišič v četrtek razrešen s svojega položaja.

Vroče kadrovanje v Luki Koper