Gulič kandidata, ki bi kot vodja stranko popeljal iz krize, še nima. Foto: RTV SLO
Gulič kandidata, ki bi kot vodja stranko popeljal iz krize, še nima. Foto: RTV SLO
Svet LDS-a poziva Kacina k razmisleku

Predsednik sveta LDS-a Aleš Gulič je predsedniku stranke Jelku Kacinu predlagal, naj razmisli o umiku z mesta predsednika.

V LDS-u namreč še vedno potekajo pogovori o tem, kako ustaviti padanje podpore javnosti po januarskem volilnem kongresu stranke. Gulič se ne zavzema za sklic izrednega kongresa stranke, ampak želi, da bi se v stranki počasi in razumsko do konca leta odločili, kako naprej in kako podporo javnosti obrniti navzgor.

Ena izmed možnosti je, da Kacin še naprej vodi stranko, druga pa, ki jo predlaga tudi Gulič, da izvršni odbor stranke in širše vodstvo stranke poiščeta novega predsednika ali predsednico.

Nikogar ne preganjajo iz stranke
Gulič dodaja, da ne želijo nikogar pregnati iz stranke, meni pa, da bi morali prehod izpeljati civilizirano in humano ter v sodelovanju s Kacinom, s čimer bi javnosti pokazali, da je LDS živ in zna delati zrelo.

Kacin je na januarskem kongresu sicer prejel zaupnico, a Gulič meni, da je bila ravno zaupnica povod za veliko izstopov iz stranke, ki so poslabšali podobo LDS-a v javnosti. Do tega, ali je Kacin primeren kandidat, se Gulič ni žežel opredeliti, meni pa, da je zaznavanje Kacina v javnosti slaba. Sam s Kacinom dobro dela in meni, da ima Kacin velike zasluge za slovensko samostojnost, kar je eden izmed razlogov, da se rešitev poišče konsenzualno.

Svet LDS-a poziva Kacina k razmisleku