Milan Zver je med drugim odgovarjal tudi na vprašanja o aferi Patria in o prikritih grobiščih. Foto: MMC RTV SLO
Milan Zver je med drugim odgovarjal tudi na vprašanja o aferi Patria in o prikritih grobiščih. Foto: MMC RTV SLO
Milan Zver o napakah Pahorjeve vlade

Na vprašanje o interpelaciji notranje ministrice Katarine Kresal je Zver dejal: "Interpelacija zoper ministrico Kresalovo je bila napovedana, če bo začela izdajati odločbe t. i. izbrisanim (to je tistim, ki si ob rojstvu slovenske države niso uredili statusa) na način, kot to počne, se pravi brez zakonske podlage."

O tem, kdo bo odgovarjal za poraz na volitvah in kaj je bilo krivo, da je SDS izgubil, pa Zver pravi: "Kmalu po volitvah smo se v stranki poglobili v analizo rezultatov, napravili nekakšno samorefleksijo, preučili okoliščine, dobre poteze, a tudi napake. Tudi te so krive za to, da nismo zmagali. Vprašanje poraza pa je na proporcionalnih volitvah vedno relativno."

Pri tem podpredsednik SDS-a pristavlja še: "Lahko mi verjamete, da bomo napake popravili, vendar za zdaj ni nobene potrebe, da bi moral kdo v SDS-u odstopiti zaradi lanskih rezultatov."

Celoten klepet z Milanom Zverom si lahko preberete tukaj.

Afera Patria: "Vse je čudno poniknilo"


Uporabnike je zanimalo tudi, kako Zver komentira, da v aferi Patria do zdaj ni bila vložena še nobena obtožnica: "Podrobnosti ne poznam. Vse je čudno poniknilo." Pri tem pravi še: "Prav zanima me, kako bodo na obtožbe odgovarjali gospodje Kos, Cvikl, Potočnik in drugi."

V priloženem videoposnetku poglejte, kaj je bila največja napaka, ki jo je Pahorjeva vlada po Zverovem mnenju storila v prvih 100 dneh.
O povojnih pobojih in prikritih grobiščih pa Zver meni, da "ne bo strpne kulture ne iskrene sprave v prihodnosti, če teh madežev iz slovenske zgodovine ne bomo odpravili". "Sicer pa je bolj kot politika, ki se je na tem polju dokazala kot nesposobna, na potezi pravna država," še pravi nekdanji šolski minister.

T. K.

Milan Zver o napakah Pahorjeve vlade