Delovni obisk vlade na Gorenjskem. Foto: RTV SLO
Delovni obisk vlade na Gorenjskem. Foto: RTV SLO
Premier Janez Janša
Janša: Gorenjska je pred novim izzivom. Foto: EPA

Velik razvojni potencial je tudi turizem, precejšnje možnosti za regijo pa se bodo odprle z dokončanjem avtocestnega omrežja, je dejal Janša. Vladna delegacija, ki spremlja premierja, je obisk izkoristila za srečanje z nekaterimi predstavniki tamkajšnjih podjetij. Sveženj napovedanih reform so predstavili Iskratelu, Unitechu in Savi, kjer so odprli nov objekt.

Na srečanju je z gorenjskimi gospodarstveniki tekla beseda tudi o tem, kako zaustaviti večletno nazadovanje območja, ki se sicer ponaša z razmeroma ugodnimi gospodarskimi in socialnimi kazalci.

Avtocestni krak do 2008
Minister za promet Janez Božič je zagotovil, da bo gorenjski avtocestni krak končan v letu 2008. Je pa opozoril na kar nekaj težav, tako z izvedbo kot tudi denarnimi sredstvi.

Gorenjska s 6,3-odstotno brezposelnostjo in z nekaj manj kot 13-odstotnim deležem izvoza na ravni države od vlade pričakuje predvsem neposredno pomoč. Regionalni razvojni svet poudarja pred vladnim obiskom zlasti javno-zasebno partnerstvo in regijsko odlagališče odpadkov.