Z valukom pred vlado za tri dni - odmevna zamisel, pa bo tudi zares izvedena? Foto: Mors
Z valukom pred vlado za tri dni - odmevna zamisel, pa bo tudi zares izvedena? Foto: Mors
Predsednik vlade Janez Janša
V resoluciji iz l. 2004, ki jo je Janša podaril MSD-ju piše, da bo SV v prihodnosti nabavil srednja oklepna vozila. Foto: RTV SLO

Upokojenec z Raven, Vinko Merkač, ki je tudi predsednik nadzornega odbora ravenske občine, pravi, da je, privezan na valuka, pred vlado pripravljen vztrajati tri dni in tako zahtevati pravico za razvoj Koroške. Ne zanimajo ga politične spletke in koristi kapitala, ampak delovna mesta Korošcev. Državo sprašuje, ali je izgubljena delovna mesta na Ravnah nič ne stanejo.

V petek se bo z njim srečalo tudi vodstvo Sistemske tehnike in se z njim pogovorilo o njegovi nameri.

Neresno povabilo
Sicer pa v tem podjetju glede sredinega povabila, naj se poleg Rotisa, Gorenja in Patrie izdelavi novega oklepnika pridružijo še oni, pravijo, da gre za neresno zavajanje, saj vsa podjetja, ki poznajo sistem vojaške proizvodnje, pri takšnih projektih ne sodelujejo.

Mladi forum Janši podaril oklepnike
Podmladek SD-ja pa je premierju Janezu Janši protestno predal modelčke oklepnikov, vlado pa pozval k drugačni porabi 63 milijard tolarjev davkoplačevalskega denarja. Janša je med sprejemom Mladih socialnih demokratov njihove očitke o neutemeljenosti nakupa oklepnikov zavrnil in jim podaril izvod resolucije o dolgoročnem programu razvoja in opremljanja SV-ja, ki jo je sprejela prejšnja vlada.

Janša je predstavnike opozicijskega podmladka še pozval, naj pred naslednjim obiskom dobro preučijo vprašanje, s katerim se ukvarjajo, in najprej pometejo pred svojim pragom, zato jim je podaril metlo.