Predsednik ZSSS-ja Dušan Semolič je zanikal,  da bi šlo za razkol znotraj ZSSS-ja, temveč naj bi bili razlogi za Lukičev odstop osebne narave. Foto: BoBo
Predsednik ZSSS-ja Dušan Semolič je zanikal, da bi šlo za razkol znotraj ZSSS-ja, temveč naj bi bili razlogi za Lukičev odstop osebne narave. Foto: BoBo

Po pisanju Večera sta Milan Utroša in Goran Lukič podala odstopni izjavi. Utroša, ker izpolnjuje pogoje za upokojitev, Lukič pa o razlogih ni želel govoriti.

Predsednik Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) Dušan Semolič je zanikal, da bi šlo za razkol znotraj ZSSS-ja, temveč naj bi bili razlogi za Lukičev odstop osebne narave. Semoliča pa je njuna odločitev vseeno presenetila.

Da ne gre za razkol, je dejal tudi izvršilni sekretar znotraj ZSSS-ja, predstavnik sindikata trgovinske dejavnosti Ladislav Rožič. "Psujejo nas tisti, ki nas ne marajo. Seveda včasih prihaja do manjših trenj, ampak kolikor jaz vem, zadeve znotraj sindikatov dobro stojijo," je dejal.

Utroša je bil zadnje desetletje generalni sekretar ZSSS-ja. Januarja je bil imenovan tudi za predsednika sveta Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, sicer pa je tudi član Ekonomsko-socialnega sveta. Ali bo tudi s teh funkcij odstopil, za zdaj ni znano.

Lukič je bil na ZSSS-ju zaposlen od leta 2007. Opravljal je funkcijo izvršilnega sekretarja za politiko zaposlovanja in migracije ter bil med drugim član pogajalske skupine za reformo trga dela. Nekateri pa so v njem videli celo najresnejšega kandidata za Semoličevega naslednika.