Posel nakupa oklepnikov že nekaj časa zaposljuje poslance, medije in javnost. Foto: EPA
Posel nakupa oklepnikov že nekaj časa zaposljuje poslance, medije in javnost. Foto: EPA
Nove aretacije na Finskem

Preiskava morebitne korupcije uslužbencev finskega podjetja, ki so sklepali posle s Slovensko vojsko in z Egiptom, se tako aktivno nadaljuje. Sodišče v Helsinkih je medtem tudi podaljšalo pripor uslužbencu podjetja Patria, osumljenega sodelovanja pri domnevni korupciji.

Kdaj pogovori v Sloveniji?
Finska policija uradno še ni objavila imena priprtega, ki je v priporu že od 16. maja in naj bi sodeloval pri domnevnem podkupovanju pri prodaji oklepnikov patria v Sloveniji. Organi pregona medtem tudi nadaljujejo s pogovori in analizo dokaznega materiala, napovedali pa so tudi, da bodo v okviru preiskave izvedli pogovore tudi v Sloveniji.

Radio Slovenija je že pred časom poročal, da naj bi bil priprt prodajni direktor Patrie, zadolžen za Slovenijo in Hrvaško, ki je pred časom obiskal tudi predsednika parlamentarne komisije za preiskavo nakupa oklepnikov Milana M. Cvikla.

Slovenska policija sodeluje s Finci
Slovenska policija je pred dnevi prvič potrdila, da se je povezala s finskimi preiskovalnimi organi, kar pomeni, da sodeluje pri preiskavi finske Patrie.

Obrambni minister Karl Erjavec pa že ves čas poudarja, da je prepričan, da ne bodo ničesar odkrili. Prav tako je zatrdil, da bo ministrstvo zaradi suma sprejemanja podkupnin preverilo vse osebe, ki so imele pooblastilo, da sodelujejo pri poslu, pa tudi tiste, ki se jih v zvezi z afero omenja v medijih.

Nove aretacije na Finskem