Foto:
Foto:

Slednja bi poklicno skrbela za delavske pravice zaposlenih. S takšnim predlogom se strinja tudi nadzorni svet, ki upa, da bodo delavci predlog sprejeli.

V četrtek je uprava steklarne ponudila delavcem tudi ustanovitev komisije za pomirjanje, v kateri bi bila po dva predstavnika zaposlenih in uprave ter en neodvisni član, vendar so delavci ta predlog zavrnili, so sporočili iz Steklarne Rogaška.

Nova uprava še ne more v svoje prostore
Novoimenovanemu vodstvu podjetja, ki že tretjo leto bije bitko z rdečimi številkami, zaradi delavskih straž na vhodih v steklarno še ni uspelo priti v svoje prostore in začeti delati. Nova uprava sicer še naprej vztraja pri mirnem in razumnem reševanju nastalega položaja. Po Boršičevih besedah je strah delavcev po eni strani razumljiv, po drugi strani pa popolnoma nepotreben. "Ponovno poudarjamo, da nikakor ne bomo posegali v že pridobljene pravice delavcev, prav tako pa želimo z dvema delavskima direktorjema zagotoviti, da se zaščiti njihov položaj," je povedal Boršič.

Steklarna Rogaška se mora izkopati iz rdečih številk
Dodal je tudi, da ima Steklarna Rogaška, ki je zadolžena za 9,2 milijarde tolarjev, začrtano smer - to je sanacija podjetja, ki jo namerava vodstvo izpeljati v čim krajšem času. Delavske straže pa tega nikakor ne omogočajo, zato uprava steklarne pričakuje, da bodo zaposleni v naslednjih dneh pripravljeni na razumen in odkrit pogovor z novoimenovanim
vodstvom.

Boršič sicer ne namerava na silo vstopiti v vodstvene prostore. V petek so predstavniki podjetniškega sindikata na policiji prijavili, da naj bi kurirska služba steklarne v četrtek iz podjetja odnašala dokumente. Predsednik nadzornega sveta steklarne Albin Šrimpf, ki razmišlja o odstopu, pa je pojasnil, da so odnesli le program prestrukturiranja, ki obsega več kot 300 stran. Omenjeni program so želeli fotokopirati in z njim seznaniti Boršiča in direktorja holdinga Rogaška Crystal Emila Štuklja, ki je vodenje holdinga prevzel po sredinem odstopu Davorina Škrinjariča.