Zavrnitev zakona o malem delu bi po njegovem mnenju pomenila nezaupnico vladi, vprašanje je, ali jo bo ta razbrala, pravi Janša. Premier Pahor pa o odstopu
Zavrnitev zakona o malem delu bi po njegovem mnenju pomenila nezaupnico vladi, vprašanje je, ali jo bo ta razbrala, pravi Janša. Premier Pahor pa o odstopu "najboljšega ministra" ne razmišlja, saj bi bila to velika škoda za celotno Slovenjio. Foto: MMC RTV SLO
Pavel Gantar
Gantar je ob glasovanju menil, da bo izid negotov. Foto: MMC RTV SLO
Kako je glasovala politika

Predsednik vlade Borut Pahor je svoj glas oddal v Šempetru pri Gorici. Povedal je, da je zakon o malem delu pomemben, a ne usoden - tako kot bo pokojninska reforma. "Vlada in koalicija sta naredili vse, da so reforme pod streho, danes odločajo volivci in njihovo voljo bo treba spoštovati," je dodal. Zavrnitev reform pa nas lahko po njegovih besedah drago stane. Sicer pa meni, da ni treba za vsako stvar, s katero se ne strinjamo, poseči po referendumu. Za to imamo volitve.

Gantar: Posledic ne pričakujem
"Upam, da se bo izid obrnil v korist tistih, ki zagovarjamo ta zakon. Posledic niti ne pričakujem. Zdi se mi dobro, da bi ta del uredili, upam, da bo to tudi tako," pa je ob glasovanju dejal predsednik državnega zbora Pavel Gantar.

Türk in Janša na volitve predčasno
Predčasno pa sta se na volišče podala predsednik države Danilo Türk in predsednik največje opozicijske stranke SDS Janez Janša, je za TV Slovenija poročala Rajka Pupovac. Predsednik Türk je volišče v Ljubljani obiskal nenapovedano, menda v zadnjem trenutku in tako brez prisotnosti medijev.

Janša: Zavrnitev bi bila nezaupnica vladi
Medtem pa je Janša medijem, ki so ga v četrtek pričakali v Tolminu, dejal, da "Slovenija potrebuje pravo delo, veliko delo, dostojno plačilo, socialne pravice." Zavrnitev zakona o malem delu bi po njegovem mnenju pomenila nezaupnico vladi, vprašanje je, ali jo bo ta razbrala.

Kako je glasovala politika