Policija pred RTV Slovenija med srednim protestom. Foto: MMC RTV SLO
Policija pred RTV Slovenija med srednim protestom. Foto: MMC RTV SLO

Policija je na množičnem srednem protestu v Ljubljani, ki je bil uperjen predvsem proti vladnim ukrepom za zajezitev epidemije, zaznala več kršitev. Proti 52 osebam vodi postopke o prekršku, in sicer zaradi kršitev zakona o javnem zbiranju ter zakona o javnem redu in miru, proti dvema osebama pa zaradi kršitve zakona o osebni izkaznici.

Kot so sporočili s PU-ja Ljubljana, so policisti na shodu zaznali tudi eno kršitev iz pristojnosti drugega prekrškovnega organa, ki mu bodo podali predlog za uvedbo postopka o prekršku.

Policija je za čas trajanja shoda v skladu z zakonom o nalogah in pooblastilih policije pridržala štiri osebe, eno pa skladno z zakonom o prekrških. Eni osebi je bil zasežen nevaren predmet, ki ga ni dovoljeno prinašati na shod.

Obravnavali so tudi tri primere poškodovanja tuje lastnine. V enem primeru je šlo za poškodovanje službenega vozila, v dveh za poškodovanje stekel na objektih. Med kršitvami policija obravnava tudi to, da je bil shod neprijavljen, sicer pa zbiranje obvestil o prekrških na shodu še nadaljujejo.

Odmev sredinih protestov in izgredov