Foto:
Foto:
Stranka je po mnenju Antona Ropa odprta za nove ljudi.
Komentarja izjav poslanca Toneta Anderliča nismo dočakali.
Poteze vlade glede falcona se Ropu zdijo čudne.

Glede tega je Rop še dejal, da gre zgolj za manjšinsko skupino ljudi z različnim mnenjem, ki pa jih je povabil, naj sodelujejo z večino v stranki. Predsednik največje opozicijske stranke je tudi zanikal opazke, da gre pri njegovi ponovni izvolitvi za ponovitev zgodbe bratov Podobnik.

Ne zdi se mu, da je bil izredni kongres stranke izveden prehitro, saj so ga izvedli dva meseca po volitvah. Mnogi so namreč Ropu očitali, da je zaradi prehitrega kongresa onemogočil kandidaturo drugim kandidatom za predsednika stranke. Ob tem je Rop izrazil tudi obžalovanje, da ni kandidiral kdo od tistih, ki so drugačnega mnenja.

Stranka se je kadrovsko prevetrila
Na vprašanje o organizacijskih spremembah v stranki je Rop dejal, da se je stranka precej kadrovsko prevetrila, saj so tu novi podpredsedniki, kmalu pa naj bi bil predlagan tudi novi generalni sekretar. Priča smo bili statutarnim spremembam, na vrsti pa je tudi programska prenova stranke, je še dodal.

Rop meni, da je po kongresu stranka odprta za nove ljudi, ki bodo pripravljeni delovati v opoziciji. O imenih za generalnega sekretarja Rop ni hotel govoriti, je pa dejal, da bo to znano naslednji teden. Med imeni za generalnega sekretarja se sicer pojavlja Irma Pavlinič Krebs.

Med spremembami statuta je po Ropovem pomembna tista, ki predvideva reorganizacijo na lokalni ravni. Ustanovili naj bi se namreč pokrajinski odbori, ki bi stranko približali ljudem.

Anderličevih izjav ni komentiral
Rop se ni mogel izogniti vprašanju, kako si razlaga besede poslanca Toneta Anderliča, ki je na kongresu svoj govor zaključil z besedami: "Vidimo se v naslednji vojni." Rop je dejal, da teh izjav ne more komentirati.

V prvih odločitvah se kaže prava barva vlade
Rop je komentiral tudi nedavne odločitve nove vlade o nižji obdavčitvi kapitalskih dobičkov in namigih o ponovni rabi spornega letala falcon v vladne namene.

Dejal je, da z ukrepom o nižji obdavčitvi kapitalskih dobičkov vlada kaže svojo politično barvo in da s tem podpira bogate, ne pa revne in socialno ogrožene.

Slovenija si falcona ne more privoščiti
Glede falcona je zatrdil, da si Slovenija tako dragega letala ne more privoščiti, zdi pa se mu čudno, da hoče nekdanja opozicija oziroma sedanja pozicija, ki je kritizirala nakup tega letala, zdaj to letalo sama uporabljati.