Za vilo na Levstikovi SD pričakuje 2,2 milijona evrov kupnine. Foto: BoBo
Za vilo na Levstikovi SD pričakuje 2,2 milijona evrov kupnine. Foto: BoBo

Stranka si jih preprosto ne more privoščiti, pravi njen predsednik Matjaž Han. Ali to pomeni, da se vračajo v vilo na Levstikovi ulici in je zato ne bodo prodali?

Socialni demokrati so se decembra lani slovesno preselili v nove prostore na Nazorjevi ulici v središču Ljubljane. Za 530 kvadratnih metrov plačujejo dobrih 13.000 evrov na mesec.

"Socialni demokrati si tako dragih prostorov enostavno ne moremo privoščiti, tudi če bi imeli neizmerno veliko sredstev," je za TV Slovenija povedal predsednik stranke Han.

Prostore najemajo od podjetja KF Storitve in razvoj, pogodba velja do leta 2027. A zdaj iščejo drugega najemnika. Prostori se oglašujejo po enaki ceni, kot jo plačujejo Socialni demokrati.

Se stranka torej vrača v svoj tradicionalni sedež na dober kilometer oddaljeno Levstikovo ulico? Vilo so v zadnjih mesecih prenavljali in za dobrih 13.000 evrov na mesec oddajali povezanemu inštitutu 1. maj.

Tanja Fajon in Klemen Žibert. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.
Tanja Fajon in Klemen Žibert. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.

Han zagotavlja, da so stavbo še vedno odločeni prodati, saj bi s tem poplačali visoke dolgove. A ne za vsako ceno. “Ta prag je seveda vezan na številke. Kot vi doma kakšno stvar prodate ali pa ste jo prodali, veste, da pod ceno ne moreš dati, verjemite, da se bomo dobro odločili," je pojasnil Han.

V oglasu, ki so ga objavili marca, zanjo zahtevajo 2,2 milijona evrov. Dolg stranke pa znaša dobrih 1,8 milijona evrov. Narasel je zlasti v zadnjih dveh letih, ko je bil glavni tajnik stranke Klemen Žibert, ki v stavbi na Nazorjevi, torej nad prostori stranke, od istega podjetja najema stanovanje.

Bo SD-ju le uspelo prodati vilo?