Marjan Šetinc je kot diplomat deloval v Londonu. Foto: MMC RTV SLO
Marjan Šetinc je kot diplomat deloval v Londonu. Foto: MMC RTV SLO
Šetinc ne bo tožil države

Novico je za MMC potrdil Šetinčev odvetnik Aleksander Čeferin, ki je povedal, da je bil postopek ministrstva proti Šetincu ustavljen, saj je bil neupravičen. Šetinc tako ne bo tožil ne MZZ-ja ne posameznikov s tega ministrstva.

Čeferin pa ni želel potrditi, da se je ministrstvo zaradi zasega računalnika diplomatu opravičilo, niti ni želel govoriti o podrobnostih poravnave, saj bo ta obravnavana tajno.

Za komentar smo poprosili tudi ministrstvo za zunanje zadeve. Odgovor še pričakujemo.

Od kod Dnevniku dokumenti?
Kot je znano, je časopis Dnevnik 25. januarja objavil zapis o diplomatskem pogovoru med predstavnikoma slovenskega zunanjega ministrstva in ameriškega State Departementa, ki naj bi se dogajal konec lanskega leta. Iz njega naj bi bilo razvidno, da so ZDA skušale Sloveniji vsiliti svoja navodila za predsedovanje Evropski uniji, med drugim pa naj bi tudi zahtevale, naj Slovenija prva prizna neodvisno Kosovo.

Nadzorna komisija, ki se je na MZZ-ju ukvarjala z odtekanjem diplomatske pošte v medije, je nato 1. februarja obiskala Šetinca in v njegovi pisarni odvzela računalnik s pojasnilom, da naj bi bil on tisti, ki je komuniciral s časopisom Dnevnik. Šetinc je to sicer vseskozi zanikal.

S. J. / E. S.

Šetinc ne bo tožil države