Foto: Dars
Foto: Dars

Zaradi poplavljenih priključkov oziroma podvozov na avtocestah sta zaprta na dolenjski avtocesti izvoz Šmarje Sap proti Ljubljani in na štajerski avtocesti priključek Sneberje.

Zaprte ostajajo tudi številne ceste v Zasavju npr. med Ljubljano in Zidanim Mostom, prav tako ne gre naprej proti Celju. Ceste so zaprte tudi na širšem območju Mozirja, Nazarij, Velenja. Na Koroškem so prav tako zaprte številne ceste, še vedno je neprevozna cesta Maribor–Dravograd. Veliko cest je zaprtih tudi na severnem Primorskem in na Gorenjskem. Nemogoče je priti od Škofje Loke do Tolmina, zaprti sta obe cesti tako prek Železnikov kot prek Gorenje vasi.

Predor Karavanke je trenutno v obe smeri zaprt zaradi okvare vozila. Pred predorom Karavanke je nastal 14 kilometrov dolg zastoj. Zastoji so tudi na nekaterih drugih odsekih avtocest.

Voznikom na PIC-u svetujejo, naj si dobro pogledajo, kod se bodo vozili, da ne bodo imeli težav.

Odpravljanje težav na železniški progi

Slovenske železnice (SŽ) postopoma odpravljajo težave, ki so jih poplave povzročile v železniškem prometu. Zvečer je tako vnovič stekel železniški promet na progi Ljubljana Vižmarje-Jesenice, so sporočili iz SŽ-ja.

Že pred tem so odprli proge Anhovo-Grahovo, Rimske Toplice-Celje in Celje-Zidani Most. Zaprta pa je še železniška proga Litija-Sava. Nadomestni prevoz na tej progi poteka z vlakom na progi Ljubljana-Trebnje-Sevnica, so pojasnili in dodali, da so neurja na nekaterih delih železniške infrastrukture povzročila veliko škode.

Vir pri Domžalah. Foto: MMC RTV SLO
Vir pri Domžalah. Foto: MMC RTV SLO

Ne vozite na poplavljena območja

Zaradi poplav so tako številne ceste na severnem Primorskem, Gorenjskem, Koroškem, Štajerskem in v osrednji Sloveniji zaprte. Razmere se ves čas spreminjajo in poplavljajo nova območja. Vozniki, upoštevajte navodila dežurnih služb in ne vozite na poplavljena območja ali na zaprte ceste.

Foto: Dars
Foto: Dars

Dars: Po avtocesti izjemoma lahko brez vinjete

Do Maribora skozi Zagreb. Foto: MMC RTV SLO/uporabnik
Do Maribora skozi Zagreb. Foto: MMC RTV SLO/uporabnik

Voznike na Darsu obveščajo, da na območjih, kjer promet po regionalnih, državnih in lokalnih cestah ni mogoč, lahko uporabljajo avtocesto tudi z vozili brez vinjete.

Na avtocestah vozite previdno, zaradi večjih količin vode na vozišču je ponekod omejena hitrost.

Železniški promet med Jesenicami in Ljubljano je prekinjen.

Padavine se znova krepijo, voznike opozarjamo, da se pred potjo pozanimajo o stanju na cestah oziroma se na pot ne odpravljajo, če to ni nujno potrebno.

Foto: promet.si
Foto: promet.si