Vega zahteva revizijo razpisa ministrstva za javno upravo. Foto: EPA
Vega zahteva revizijo razpisa ministrstva za javno upravo. Foto: EPA

Družba, ki na slovenskem trgu mobilne telefonije trži blagovno znamko Vega, kot eden izmed prijavljenih na pravkar končani razpis namreč meni, da država v razpisni dokumentaciji in pogojih močno favorizira konkretnega operaterja.

Način obravnave javnega razpisa in njegova vsebina po ocenah Vege le še podpirata "jedro naše ugotovitve, da v Sloveniji ni konkurence na trgu mobilne telefonije. Razpis namreč nazorno kaže na prilagajanje razpisnih pogojev tehničnim zmožnostim določenega operaterja, kar je še en pokazatelj trenutnih nekonkurenčnih razmer na slovenskem trgu mobilnih komunikacij," so zapisali v Vegi.

Kljub temu so se v družbi prijavili na razpis, saj poudarjajo svoje ključne konkurenčne prednosti nasproti drugim operaterjem. Ministrstvo za javno upravo je sporočilo, da zahtevek za revizijo preučujejo in da ga zaenkrat ne morejo komentirati.

7.100 uslužbencev čaka na operaterja
Z razpisom, ki se je končal danes, želi ministrstvo za javno upravo skleniti pogodbo s ponudnikom storitev, v okviru katerih bo imelo več kot 7.100 uslužbencev javne uprave zagotovljeno telefoniranje po enotni pogodbeni ceni.

Za podaljšanje prvotno postavljenega roka, ki se je iztekel 4. oktobra, so se na ministrstvu za javno upravo odločili, ker nekaterih storitev (ALS) v celoti ne bi mogel ponuditi noben ponudnik, zato ne bi prejeli nobene pravilne ponudbe.