Foto:
Foto:
Jenull je zahteval magnetograme.

Vodja pogajalske skupine vlade za pogovore z reprezentativnimi sindikati javnega sektorja ostaja Igor Umek, je povedal minister za javno upravo Gregor Virant.

Zakon o sistemu plač v javnem sektorju je bil sprejet junija 2002, do začetka izplačevanja plač po novem sistemu pa še ni prišlo, ker ključni dokumenti še niso sprejeti. V ministrstvu pripravljajo tudi novelo zakona o sistemu plač v javnem sektorju, ki bo določala omejitev plač direktorjev v javnem sektorju, je še dejal Virant.

Skupina za spremembo davčne zakonodaje
Poleg tega je vladni kabinet ustanovil strokovno skupino za pregled veljavne davčne zakonodaje, ki bo pripravila predlog reforme davčne reforme. 11-člansko skupino zunanjih strokovnjakov bo vodil Marko Kranjec.

Zavrnjen predlog Jenulla
Ker je vrhovni državni tožilec Franc Mazi konec minulega leta odstopil od kandidature za generalnega državnega tožilca, je vlada umaknila predlog za njegovo imenovanje. Vlada je zavrnila tudi predlog Hinka Jenulla, da bi mu izročili magnetograme z vladnih sej, na katerih se je odločalo o njegovi kandidaturi. Poslovnik vlade namreč opredeljuje magnetograme kot podatke z najvišjo stopnjo tajnosti, kar pa ne pomeni, da prosilec podatkov ne more pridobiti kako drugače.