ZPIZ je sprejel spremenjen načrt finančnega programa. Foto: RTV SLO
ZPIZ je sprejel spremenjen načrt finančnega programa. Foto: RTV SLO

Skupščina Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje je sprejela spremembe in dopolnitve finančnega načrta zavoda za leto 2005.

V skladu s spremembami bo prihodkov za skoraj 10,5 milijard tolarjev manj, presežka pa ne bo. Spremenjeni finančni načrt predvideva, da bo tako prihodkov kot tudi odhodkov približno 881,5 milijarde tolarje.

Finančna direktorica zavoda Zdenka Cerjak je povedala, da so bile spremembe finančnega načrta potrebne zaradi rebalansa državnega proračuna in novele zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, pa tudi zaradi rasti povprečne plače v državi.

Predlog sprememb, ki so potrebne zaradi rebalansa proračuna in predloga novele zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, obravnava tudi skupščina zavoda.

Upravni odbor Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje je sprejel tudi sklep, da zvezi delovnih invalidov za rekreativno, športno in kulturno dejavnost invalidov dodelijo sredstva v višini 5,9 milijona tolarjev, zvezi društev upokojencev pa dobrih 28 milijonov tolarjev. Za nerazdeljena sredstva v višini skoraj 5,2 milijona tolarjev bodo izvedli nov javni razpis.