Foto:
Foto:

Ta po predlogu znaša 107.732 tolarjev. Povprečna mesečna pokojnina vpliva na izplačilo dela vdovske pokojnine, saj po zakonu tistemu vdovcu ali tisti vdovi, ki ima poleg pravice do vdovske pokojnine tudi pravico do starostne ali invalidske pokojnine, poleg njegove lastne pokojnine izplačajo še 12,5 odstotka vdovske pokojnine.

Vendar pa sme skupno izplačilo znašati največ 100 odstotkov povprečne pokojnine, izplačane v minulem letu.

Skupščina zavoda je na seji, ki je potekala s telefonskim načinom odločanja imenovala še zadnjega člana v volilno komisijo zavoda, ki bo spremljala potek imenovanja in volitev nove skupščine zavoda.

Sedanja skupščina se je konstituirala 16. maja 2001, tako da mandati sedanjim članom potečejo 15. maja letos. Skupščina mora v skladu s statutom zavoda razpisati imenovanje oziroma volitve članov skupščine najprej 135 dni in najkasneje 105 dni pred iztekom mandatne dobe članov.

Skupščino sestavlja osem predstavnikov sindikatov, reprezentativnih za območje države, nadalje osem predstavnikov delodajalskih združenj, sedem predstavnikov vlade ter sedem predstavnikov upokojencev in delovnih invalidov, od tega en predstavnik Zveze delovnih invalidov Slovenije.