Takole so na Abidala mislili navijači Barcelone med tekmo proti Getafeju. Foto: EPA
Takole so na Abidala mislili navijači Barcelone med tekmo proti Getafeju. Foto: EPA
Frederic Kanoute
Nadaljevanje kariere Frederica Kanouteja je zaradi poškodbe pod vprašajem. Foto: Reuters

Operacija je potekala v času tekme na Camp Nouu proti Getafeju (4:0), gledalci pa so Abidala simbolično pozdravili v 22. minuti, kar je njegova številka na dresu. Tudi po tekmi so bile misli trenerja in soigralcev posvečene Abidalu, francoskemu igralcu pa so med tekmo z aplavzom čim hitrejše okrevanje zaželeli tudi navijači.

Visoka zmaga posvečena Abidalu
"Zmago posvečamo njemu. Ne vemo še, kako je z njim, a verjamemo, da je v dobrih rokah," je dejal športni direktor kluba Andoni Zubizarreta. Kot poroča katalonski športni časnik Mundo Depotrivo, je operacija potekala od treh popoldne do polnoči, igralca pa so nato premestili na oddelek intenzivne nege. Barcelona naj bi v prihodnjih urah z uradnim sporočilom za javnost pojasnila več okoliščin operacije.

Bo Kanoute še igral?
Kariera francoskega nogometaša, ki nastopa za Mali, Frederica Kanuteja, je pod velikim vprašajem. 34-letni Kanoute, ki si kruh služi pri Sevilli, si je v nedeljo na tekmi proti Athletic Bilbau poškodoval mišico na desni nogi. Počivati bo moral najmanj šest tednov, pod vprašajem pa je tudi nadaljevanje njegove nogometne kariere. Francoz je po prestopu iz Tottenhama leta 2005 z dresom Seville osvojil dva naslova pokala UEFA, dva španska kraljeva pokala in evropski superpokal. V letošnji sezoni je v 23 nastopih dosegel tri gole.