Kolesarska zveza se ni ubadala z vprašanjem, kdo je bil letos boljši, in je za najboljša cestna kolesarja leta razglasila tako Primoža Rogliča kot Tadeja Pogačarja. Kako pa se bodo odločili športni novinarji Slovenije? To bomo izvedeli v sredo malo pred 21. uro.  Foto: Reuters
Kolesarska zveza se ni ubadala z vprašanjem, kdo je bil letos boljši, in je za najboljša cestna kolesarja leta razglasila tako Primoža Rogliča kot Tadeja Pogačarja. Kako pa se bodo odločili športni novinarji Slovenije? To bomo izvedeli v sredo malo pred 21. uro. Foto: Reuters

Potem ko je še aprila in maja kazalo, da zaradi ustavitve vseh dejavnosti sploh ne bo imelo pravega smisla izbirati najboljše športnike leta, so se z junijem športne prireditve le vrnile, Slovenci pa so imeli na mednarodnem prizorišču velike uspehe.

Društvo športnih novinarjev Slovenije je tako tudi letos izpeljalo tradicionalni izbor, prireditev pa bo ‒ v sodelovanju z Radiotelevizijo Slovenija in Olimpijskim komitejem Slovenije ‒ tokrat namesto v Cankarjevem domu v Ljubljani kar v studiu TV SLO, in sicer v sredo, 16. decembra, ob 20. uri.

Vabljeni, da v anketi odločite, kdo je za vas najboljši slovenski športnik letošnjega leta. Po 2700 oddanih glasovih jih je dobre tri četrtine dobil Primož Roglič.

Riddle: Opinion Poll - Kdo je bil po vašem mnenju najboljši slovenski športnik v letu 2020?

Voditelja večera bosta športna novinarja Saša Jerković in Irena Shyama Hlebš, ki se bosta na daljavo pogovarjala s številnimi znanimi športniki in ki bosta razglasila zmagovalce v štirih kategorijah: športnik leta, športnica leta, ekipa leta in obetavna športna osebnost leta. Lani so nagrade dobili Primož Roglič, Janja Garnbret, odbojkarska reprezentanca in Kaja Juvan.

Za glasbeno spremljavo bo skrbela nekdanja športnica in manekenka Brina Knauss, ki utrjuje svoj sloves na največjih elektronskih festivalih. Mala terasa s Tilnom Artačem in Igorjem Bračičem bo s priredbo znane uspešnice spet poskrbela za smeh.