Dany Heatley in Martin Havlat sta bila v sezoni 2005/06 soigralca pri Ottawi, zdaj pa sta bila enakovredno zamenjana drug za drugega. Foto: Reuters
Dany Heatley in Martin Havlat sta bila v sezoni 2005/06 soigralca pri Ottawi, zdaj pa sta bila enakovredno zamenjana drug za drugega. Foto: Reuters

San Jose in Minnesota sta izpeljala drugo odmevno menjavo v zadnjih tednih, ob naboru so Sharksi pridobili odličnega branilca Brenta Burnsa, Wild pa krilnega napadalca Devina Setoguchija. Tretji dan odprte hokejske tržnice je minil v znamenju presenetljive menjave krilnih napadalcev Heatley-Havlat.

Bo v novem okolju bolje?
30-letni Kanadčan, rojen v Nemčiji, v severni Kaliforniji ni upravičil pričakovanj, razočaral je predvsem v pretekli sezoni, ko je poniknil v končnici. Heatley je v rednem delu zbral 64 točk (26+38), v boju za Stanleyjev pokal na 18 tekmah pa le devet točk (3+6). 30-letni Čeh je v drugi sezoni pri Wildu malce popravil vtis (62 točk: 22+40), a je bil daleč od predstav iz dresa Chicaga. Z menjavo je San Jose pridobil tudi nekaj prostora v "salary capu".

Nashville naredil križ čez Lombardija
Toronto se je medtem dodatno okrepil, iz Nashvilla je dobil centra Matthewa Lombardija in obetavnega branilca Codyja Fransona, v nasprotno smer pa je odšel močno kritizirani branilec Brett Lebda. Predatorji so se odpovedali Lombardiju in predvsem njegovi 3,5-milijonski plači, ker je nadaljnja kariera obrambno odgovornega hokejista še pod vprašanjem. Lani je odigral le dve tekmi za Nashville, nato pa je zaradi pretresa možganov izpustil celotno sezono in ima še vedno simptome, ki mu preprečujejo vrnitev na trening. Predatorji medtem še vedno niso podpisali nove pogodbe s kapetanom in drugim najboljšim branilcem sezone Sheo Webrom.