Jean Philippe Pare je v ponedeljek zvečer odigral zadnjo tekmo v dresu železarjev. Foto: Iztok Novak
Jean Philippe Pare je v ponedeljek zvečer odigral zadnjo tekmo v dresu železarjev. Foto: Iztok Novak
Jean Philippe Pare
Pare bi rad ostal na Jesenicah, vendar mora misliti tudi na družino. Foto: Iztok Novak
Doug Bradley s pokalom
Blizu slovesa je tudi trener Doug Bradley, ki je v dobrem letu osvojil dva državna naslova. Foto: Iztok Novak
Pare odhaja brez zamer

29-letni Kanadčan je v Ligi Ebel na 58 tekmah dosegel 23 zadetkov in prispeval 24 podaj. Decembra nam je še zatrdil, da vsak dan rad pride na trening, saj so fantje med seboj veliki prijatelji, trdega profesionalizma, ki vlada v drugih klubih, pa na Gorenjskem ni čutiti. Z železarji ima pogodbo tudi za naslednjo sezono, a ne bo ostal v Podmežakli, saj ni sprejel znižanja plače. V letošnji sezoni je prikazal nekaj odličnih predstav, v finalu državnega prvenstva pa je bil zaradi neizponjenih obveznosti popolnoma nemotiviran.

Spodaj je priložena fotogalerija ob sprejemu prvakov na Jesenicah.
Poglejte si še:
- Foto: Jeseničani brez poraza do 30. zvezdice
- Pogovor z Matjažem Mahkovcem, športnim direktorjem Jesenic


Naslov ste osvojili že po štirih tekmah. Ste pričakovali takšen odpor Olimpije, ki je bila na zadnjih treh tekmah zelo blizu?
Vedeli smo, da nam ne bo lahko. Že proti Mariboru v polfinalu smo imeli težave. Vsaka tekma je bila napeta, padlo je malo zadetkov. Pomembno je bilo, da ne naredimo preveč napak, naš vratar pa je branil odlično v celotni seriji. Dosegli smo zadetki v pravih trenutkih, ko smo jih najbolj potrebovali. Prav gotovo bi bil finale drugačen, če bi Olimpija imela kvalitetne tujce v svoji ekipi. Imeli so oslabljeno moštvo, a so se borili do konca. Povzročali so nam veliko težav, morali smo prikazati dobro igro. Na koncu smo lahko zadovoljni.

Na začetku rednega dela Lige Ebel ste igrali zelo dobro, v končnici že precej slabše, v državnem prvenstvu pa res niste prikazali dobre igre. Kakšni so glavni razlogi za tak padec forme?
Vsi vedo, da smo imeli težave. Tudi Olimpija se jim ni izognila. Ob takih problemih je težko igrati s srcem in predanostjo, vendar to je naša služba. Mi spoštujemo naš del dogovora. Ne bi rad govoril o podrobnostih, a težko nam je bilo.

Obe ekipi sta imeli velike finančne težave. Ste profesionalec in najbrž vam ni bilo lahko.
Veliko fantov ima družine. To je naša služba, tako kot imate vi svojo. Ne govorim o težavah okrog denarja, saj jih imajo trenutno vsi po svetu. Razočaran sem, ker nas niso obvestili o težkem položaju, ko se je zgodil. Zvedeli smo šele po koncu končnice Lige Ebel. Ničesar nismo mogli storiti. Res je težko govoriti o tem.

Še vedno torej upate, da se bodo težave kmalu rešile?
Res upam. Morale se bodo rešiti.

Ste zelo dober igralec v Ligi Ebel, imate zelo dobro statistiko. Igrali ste že v zelo dobrih klubih. Kakšna je vaša prihodnost?
Srečal sem se z odgovornimi ljudmi v klubu. Imam veljavno pogodbo tudi za naslednjo sezono, a so mi dejali, da je ne bodo spoštovali. Moral bi sprejeti znižanje plače, a se s tem nisem strinjal. Zdaj iščem nov klub.

Boste ostali v Ligi Ebel?
Zdaj gledam povsod. Zdaj je že malce pozno. Tega nisem načrtoval. Hotel sem ostati na Jesenicah, kjer mi je všeč, tudi moja družina je rada tu. Navijači so sijajni, zelo rad imam tudi fante v garderobi. Rad bi ostal na Jesenicah, a po pogovorih z vodstvom kluba sem se odločil za odhod. Nobenih zamer ni, a tako pač je.

A. G.

Pare odhaja brez zamer