Branilec Conrad Martin je znova dokazal, da ima silovit in natančen strel. Foto: Iztok Novak
Branilec Conrad Martin je znova dokazal, da ima silovit in natančen strel. Foto: Iztok Novak
Andrej Hočevar
Andrej Hočevar je bil izbran za najboljšega igralca v jeseniškem moštvu. Popolnoma upravičeno. Foto: Iztok Novak
Tomaž Razingar
'Raza' je zadel že na drugi tekmi zapored. Foto: Iztok Novak

Srečanje je v 28. minuti odločil Conrad Martin, ki je z modre črte poslal plošček pod prečko vrat sicer odličnega Matije Pintariča. Slavje gostov je prav v zadnji sekundi s strelom v prazna vrata potrdil Tomaž Razingar. Razmerje strelov je bilo 41:23 v korist Gorenjcev.

Jalova premoč 'rdečih'
Prva tretjina je postregla s povprečnim hokejem. Nekaj več priložnosti (streli 14:6 za železarje) so vendarle imeli Jeseničani, a se je ob poskusih Dejana Varla, Mitje Robarja in Andreja Hebarja izkazal Pintarič. Na drugi strani je najlepšo priložnost zapravil Andrej Tavželj.

Martinov projektil končal pod prečko
Druga tretjina je bila zaradi počenega stekla na ogradi prekinjena za 10 minut. Po odmoru so zmaji pritisnili, vendar plošček ni našel poti v mrežo. Veselje Žigi Pavlinu je med drugim preprečila vratnica. Zato pa so bili uspešnejši Jeseničani. Conny Strömberg je izza domačega gola podal na modro črto, kjer je Martin kot iz topa zadel pod prečko. Malo pozneje so imeli železarji 'smrtno' priložnost prek Varla, a je Pintarič ustavil njegov poskus. Do konca je sledila bolj dinamična igra na obeh straneh, na žalost navijačev pa se mreži nista zatresli.

Igralec več = rakava rana Olimpije
Začetek zadnje tretjine je pripadel obema vratarjema, ki sta navduševala s številnimi obrambami. Hočevar je tako dvakrat izjemno 'snel' poskusa Ralpha Intranuova. Znova se je pokazala izjemna neučinkovitost Ljubljančanov ob prednosti igralca več, saj niso izkoristili niti ene od štirih zaporednih priložnosti.

Četrta tekma (že zadnja?) bo na sporedu v ponedeljek.

FINALE

TILIA OLIMPIJA - ACRONI JESENICE 0:3
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
3.200; Martin 28., Razingar 60.

Četrta tekma, ponedeljek ob 19.15:
TILIA OLIMPIJA - ACRONI JESENICE

V odebeljenem tisku je izid v zmagah; igrajo na 4 zmage.

A. V.