Predsednik jeseniškega kluba Slavko Kanalec se bo moral spoprijeti s finančno sanacijo, ki se je (pre)dolgo odlašala. Foto: BoBo
Predsednik jeseniškega kluba Slavko Kanalec se bo moral spoprijeti s finančno sanacijo, ki se je (pre)dolgo odlašala. Foto: BoBo
Podmežakla
Na Jesenicah se najmanj leto dni ne bo igral hokej na najvišji ravni. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Novo črno poglavje slovenskega hokeja

To sta za slovenski hokej najpomembnejša sklepa iz Celovca, kjer je zasedalo vodstvo Lige Ebel. Sestanka se je udeležilo tudi vodstvo jeseniškega kluba na čelu s predsednikom Slavkom Kanalcem, ki je poskušalo najti najboljšo rešitev za zadolženi klub. Skupni dolg znaša okoli 2,5 milijona evrov.

Jesenice močna in verodostojna blagovna znamka
"Ker je za sanacijo finančnih težav HK Acroni Jesenice potreben resen rigorozni finančni načrt, so se prisotni strinjali, da HK Acroni Jesenice v naslednji sezoni lige EBEL ne nastopi. Ker pa je klub HK Acroni Jesenice močna in verodostojna blagovna znamka in ker ima v mlajših selekcijah izjemne potenciale domače jeseniške šole, je vodstvo Lige Ebel HK Acroni Jesenice sicer zamrznilo članstvo za eno leto, hkrati pa se zavzelo, da bo HK Acroni Jesenice pomagalo pri vključitvi v avstrijsko nacionalno ligo »Ebel young stars«. Prisotnost v Ligi »Ebel young stars« ne bo omogočila samo tekmovalnih nastopov in izkušenj igralcev, pač pa bo s tem ohranjen tudi neposredni športni kontakt z ligo. Vodstvo Lige Ebel bo še naprej budno spremljalo razvoj dogodkov v HK Acroni Jesenice. V primeru pozitivnih premikov bo HK Acroni Jesenice ponovno vključen v tekmovanja Lige Ebel. Hkrati pa ostaja HK Acroni Jesenice v Ligi Ebel prisoten tudi skozi članstvo, saj ima predsednik še naprej pravico glasovanja," je v izjavi za javnost zapisal predsednik kluba Kanalec.

Prvi trije bodo lahko izbrali nasprotnika v četrtfinalu
V prihodnji sezoni bo tako od slovenskih klubov v Ligi Ebel igrala le Tilia Olimpija. Novinca oziroma povratnika v ligi sta Dornbirn in Innsbruck, kar pomeni, da bo v njej igralo 12 moštev. Prvi krog bo 7. septembra, moštva bodo odigrala 44 krogov rednega dela. V drugem delu se bo prvih šest ekip pomerilo med seboj, moštva med 7 in 12 mestom pa bodo določila preostala potnika v končnico, ki se začne 24. februarja. Prve tri ekipe po drugem delu si bodo lahko izbrale tekmeca v četrtfinalu (med moštvi, ki so po drugem delu zasedla mesta od 5 do 8).

Tičar iz Krefelda v Köln
Nekdanji hokejist Jesenic Rok Tičar, ki je lani nastopal za Krefeld v elitni nemški ligi, se seli k morskim psom iz Kölna. 23-letni Tičar je podpisal enoletno pogodbo.

Novo črno poglavje slovenskega hokeja