Jamie Fraser je pred desetimi leti blestel v Tivoliju, ko je Olimpija zasedla tretje mesto v Ligi Ebel. Foto: www.alesfevzer.com
Jamie Fraser je pred desetimi leti blestel v Tivoliju, ko je Olimpija zasedla tretje mesto v Ligi Ebel. Foto: www.alesfevzer.com

Salzburg, ki je redni del končal na prvem mestu s 96 točkami, je izbral Orle iz Znojma. Rdeči biki so izgubili tri od štirih tekem proti Ljubljančanom.

Drugo mesto po rednem delu je zasedel Beljak s 87 točkami. John Hughes in soigralci se bodo pomerili z Olimpijo. Trener je izkušeni Rob Daum, njegov pomočnik pa Marcel Rodman.

Pomočnik glavnega trenerja Marcel Rodman bo še vsaj dvakrat obiskal Tivoli v prihodnjih dveh tednih. Foto: www.alesfevzer.com
Pomočnik glavnega trenerja Marcel Rodman bo še vsaj dvakrat obiskal Tivoli v prihodnjih dveh tednih. Foto: www.alesfevzer.com

Beljak redni del končal z 12 zmagami na zadnjih 13 tekmah
25. januarja je Beljak še tretjič v tej sezoni doživel visok poraz na koroškem derbiju proti KAC-u (0:6), nato pa je do konca rednega dela dobil kar 12 od zadnjih 13 tekem in se zavihtel na drugo mesto, potem ko večino rednega dela ni bil uvrščen med najboljših šest ekip na lestvici. Izgubil je le 16. februarja doma proti Pustertalu z 2:6.

Obe ekipi dobili po dve tekmi
V rednem delu sezone sta obe ekipi dobili po dve medsebojni tekmi. 22. oktobra v Tivoliju je bila Olimpija boljša kar s 6:0, nato je 19. decembra odnesla tri točke še iz Koroške (3:4). Devet dni zatem so izbranci Roba Dauma zmagali s 4:2. Na tisti tekmi sta bila v središču pozornosti Miha Zajc in Tadej Čimžar, ki sta prejela deset tekem kazni zaradi rasistične geste. Zapletla sta se z branilcem Derekom Goslinom.

Prvi napad Beljaka je udaren
Zadnja medsebojna tekma je bila 1. februarja v Tivoliju, Olimpija je izgubila z 2:4. Odlično je branil Alexander Schmidt. Beljačani imajo sijajen prvi napad. Poleg Hughesa sta odlična tudi Chris Collins in Anton Karlsson. Poleg Fraserja v prvem branilskem paru igra Nico Brunner. Tudi v drugem napadu so odlični tujci Travis Oleksuk, Rick Schofield in Scott Kosmachuk.

Vsi so se izognili KAC-u, ki bo igral z Dunajem
Tretje mesto je po rednem delu zasedel Fehevar. Olimpija proti Madžarom ni osvojila niti točke v rednem delu. V četrtfinalu se bo Fehervar pomeril s Pustertalom. Pričakovano nihče ni želel izbrati branilcev naslova iz Celovca. Dunaj, ki je končal na četrtem mestu, se bo tako pomeril z zelo močno zasedbo KAC-a.

Polom Bolzana na domačem ledu
Celovčani so na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij v torek premagali Bolzano s 3:2 po podaljšku, ko je v 75. minuti odločil Rok Tičar. Tokrat je Bolzano na domačem ledu doživel polom z 0:7. Lanski finalisti so tako izpadli že pred končnico.

Znojmo napredoval po 88 minutah v Gradcu
Orli iz Znojma so obe tekmi proti Gradcu dobili po podaljšku. Tokrat en podaljšek ni bil dovolj, odločitev je padla v 88. minuti, ko je zadel Sebastian Gorčik (4:5). Gradec je po zaostanku z 0:2 povedel s 4:2, a popustil v zadnji tretjini.

Četrtfinale, prve tekme, sreda:
BELJAK – SŽ OLIMPIJA

SALZBURG – ORLI ZNOJMO

FEHERVAR – PUSTERTAL

DUNAJ – KAC CELOVEC

Igrajo na štiri zmage. Druge tekme bodo 11. marca, tretje 13. marca, četrte pa 15. marca.


Dodatne kvalifikacije za četrtfinale, drugi tekmi:
Bolzano – KAC CELOVEC 0:2
0:7 (0:1, 0:1, 0:5)
Petersen 14., Strong 27., Obersteiner 42., Haudum 50., 51., Koch 59., Unterweger 60.

Gradec - ORLI ZNOJMO 0:2
* 4:5 (0:2, 2:0, 2:2)
Ograjenšek 29., Blood 35., Alagić 42., Zalewski 49.; Sedlak 10., Culkin 11., Zubov 54., Prokeš 57., Gorčik 88.
* - v drugem podaljšku

Igrali so na dve zmagi.