Matej Hočevar je Olimpijo povedel v vodstvo ob igri z igralcem manj. Foto: MMC RTV SLO
Matej Hočevar je Olimpijo povedel v vodstvo ob igri z igralcem manj. Foto: MMC RTV SLO
Gašper Krošelj
Gašper Krošelj je v Ljubljani ukrotil vse strele Olimpiji. Foto: Iztok Novak
Začetek medvedom, zaključek zmajem

Medveščak je začel izjemno, saj je povedel že v prvi minuti, ko je Andrej Tavželj s prekrškom ustavil Dejana Žemvo. Sodnik je dosodil kazenski strel, ki ga je v zadetek pretvoril Jan Loboda. Vsega dve minuti pozneje je Dom sportova spet eksplodiral, Ljubljančani so izgubili plošček, v hitrem protinapadu pa je v polno zadel Mato Mladjenović.

Ljubljančani so zaostanek izničili še do konca uvodne tretjine, v polno sta zadela Ralph Intranuovo in Greg Kuznik. Prvi je zadel s strani, drugi pa je v mrežo pospravil odbitek. Kuznik je tik pred izenačenjem stresel še vratnico. Zeleni so prvič povedli v 27. minuti, ko je z igralcem manj zadel Matej Hočevar. Do konca druge tretjine je Olimpija dosegla še dva zadetka in si priborila tretjo tekmo, ki bo v sredo v Tivoliju.

Železarji že v finalu
Acroni Jesenice so že v ponedeljek v Mariboru ugnale Stavbar s 3:2 in se tako z 2:0 v zmagah uvrstile v finale.

V lovu na Ligo Ebel
Medveščak
, ki je v letih 1989, 1990 in 1991 osvojil naslov jugoslovanskega prvaka, ima izjemno ambiciozne cilje in si prizadeva, da bi že v prihodnji sezoni zaigral v Ligi Ebel. Na roko gre Hrvatom izstop Innsbrucka, na današnjem srečanju pa gostijo predsednika Lige Ebel Karla Nedweda in menedžerja tekmovanja Christiana Feichtingerja. Avstrijce bodo "medvedi" poskušali prepričati, da imajo vse potrebne garancije, s katerimi bi kljub finančni krizi proračun moštva dvignili na vsaj 1,5 milijona evrov, kar naj bi Zagrebčanom omogočalo konkurenčno nastopanje v Eblu.

Polfinale, drugi tekmi
MEDVEŠČAK - TILIA OLIMPIJA 1:1
3:6 (2:2, 0:3, 1:1)
2.500; Loboda 1., Mladjenović 3., Žibret 44.; Intranuovo 8., Kuznik 18., Hočevar 27., Goličič 31., Vnuk 40., Zupančič 53.

Stavbar Maribor - ACRONI JESENICE 0:2
2:3 (1:1, 1:1, 0:0) - po podaljšku
1.500; Emeršič 5., Terenta 24.; Hafner 3., Strömberg 33., 64.

V odebeljenem tisku izid v zmagah; igrajo na dve zmagi.

Tretja tekma bo v sredo. Finale se bo začel v soboto na Jesenicah.

T. G. in S. J.

Začetek medvedom, zaključek zmajem