Olimpija bo drugo tekmo v Zagrebu odigrala v torek. Morebitna tretja tekma bo v sredo. Foto: MMC RTV SLO
Olimpija bo drugo tekmo v Zagrebu odigrala v torek. Morebitna tretja tekma bo v sredo. Foto: MMC RTV SLO

Ljubljančani so bili družbi Slohokej, ki vodi tekmovanje, dolžni nekaj več kot 13.000 evrov. Ker dolga do srede niso poravnali, so bili suspendirani.

Olimpija je zaradi finančnih težav v klubu zaprosila za odlog plačila in ga podkrepila z bančno garancijo, a v združenju tega niso sprejeli. Tiskovni predstavnik kluba Tomaž Langerholz je zagotovil, da bodo zaostale finančne obveznosti poravnali v četrtek, kar se je tudi zgodilo. Kje so Ljubljančani dobili denar, v pogovoru za MMC ni želel povedati.

Iz kluba so na medije naslovili tudi izjavo za javnost, ki jo povzemamo v skrajšani obliki
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kljub težki finančni situaciji smo uspeli zagotoviti potrebna sredstva, saj se vsi v HDD Tilia Olimpija – od igralcev do strokovnega vodstva – želimo boriti za naslov državnega prvaka. Ne toliko zaradi sebe, temveč predvsem zaradi naših prijateljev, sponzorjev in seveda zvestih navijačev, ki ste letos – kljub ne ravno bleščečih predstavam – teden za tednom polnili tivolske tribune.

Obžalujemo, da družba Slohokej d.o.o. ni ugodila našim prošnjam in nam odobrila odloga plačila zapadlih obveznosti, čeprav je bila prošnja podkrepljena z bančnimi garancijami. Podobno situacijo smo celo z vodstvom lige EBEL, ki smo ga imeli v teh dveh letih zaradi marsikatere samovoljne in sporne odločitve večkrat v zobeh, uspeli urediti brez kakršnih koli težav. Očitno se naši severni sosedje v teh časih bistveno bolj zavedajo resnosti trenutnih razmer v športu in gospodarstvu nasploh ali pa le bistveno bolj razumejo smisel in namen bančnih garancij.

Za piko na i pa še tole: podjetje Slohokej d.o.o. nima s krovno HZS podpisane nobene koncesijske pogodbe, ki bi mu omogočala izdajanje suspenzov in izvajanje kakršnih koli sankcij ter pobiranje denarja, ki smo jim bili priča v preteklih dneh. Ampak to je že druga zgodba, ki presega zgolj okvire našega društva.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DRŽAVNO PRVENSTVO                     
POLFINALE, prvi tekmi                 
                                      
Petek ob 19.00:                     * 
TILIA OLIMPIJA - MEDVEŠČAK         0:0
                                      
Ob 19.15:                             
ACRONI JESENICE - STAVBAR MARIBOR  0:0
                                      
        * - Igrajo na dve zmagi       
                                      
     Finale se bo začel 14. marca.    

R. K.