Darko Jorgić in Tomislav Pucar sta zanesljivo dobila obračun uvodnega kroga turnirja dvojic. Foto: NTZS
Darko Jorgić in Tomislav Pucar sta zanesljivo dobila obračun uvodnega kroga turnirja dvojic. Foto: NTZS

Jorgić je dobil prvi niz z 11:2, a potem drugega izgubil s 4:11. Po zmagi v tretjem z 11:7 je nato tekmec dobil naslednja dva (11:6 in 12:10).

Lei, ki je na svetovni lestvici šele na 272. mestu, je bil v šestem nizu že tik pred zmago. Po katastrofalnem začetku v šestem nizu, v katerem je bilo že 7:1 za Leija, je Jorgić izenačil na 7:7, bilo je tudi še 8:8, toda mladi Madžar je dosegel dve zaključni žogici za končno zmago. Jorgić je obe ubranil, nato pa izkoristil prvo priložnost za izenačenje na 3:3 v nizih (12:10). Sedmi niz je zanesljivo dobil Hrastničan. Povedel je z 9:1, mladi Madžar je osvojil še šesto točko.

V drugem krogu bo Jorgićev tekmec Norvežan Borgar Haug, ki je bil s 4:1 (-8, 7, 9, 9, 7) boljši od Luke Mladenovića iz Luksemburga.

Jorgić se je v uvodnem krogu izvlekel proti Madžaru Leiju

Kožul: Moja igra je bila katastrofalna
Kožul je začel z izgubljenim prvim nizom (8:11), nato dobil naslednja dva z 11:4 in 11:7, a znova klonil v četrtem s 3:11. Njegov tekmec je bil boljši tudi v petem (12:10). Kožul je nato dobil šesti niz z 11:7, v napetem odločilnem pa je bil boljši Hrvat s 13:11. Ban, 199. s svetovne lestvice, je izkoristil peto zaključno žogo.

"Bana dobro poznam, vendar današnja tekma ni imela nobene povezave s tekmecem, ker je bila moja igra katastrofalna. Takšne žogice, ki jih običajno obožujem, sem zgrešil, tako da se je sistem moje igre popolnoma porušil. Nisem bil prepričan o svojem bekendu, pol visoke žogice na forhend strani, ki jih imam najraje, sem prav tako zgrešil in na koncu niti nisem več imel ideje, kako sploh igrati. Že to, da sem prišel do 3:3 v nizih in 11:11 v sedmem nizu, je bilo glede na mojo igro veliko. Preprosto mi igra ni stekla, ni kaj, to tekmo moram samo pozabiti," je poudaril Kožul.

Ban po napetih sedmih nizih izločil Kožula

Jorgić, Hribar in Kožul uspešni v dvojicah
V dopoldanskem delu programa je Jorgić s Hrvatom Tomislavom Pucarjem igral tudi v moških dvojicah. Njun začetek je bil obetaven, saj sta v prvem krogu s 3:0 (5, 4, 8) premagala Angleža Connorja Greena in Turka Hakana Isika. V drugem krogu bosta v petek igrala proti dvojici Maciej Kolodziejczyk (Avstrija) in Vladislav Ursu (Moldavija).

V Linzu mu jutri preostaja le še dvoboj osmine finala moških dvojic, kjer bosta s Petrom Hribarjem ob 9.30 igrala proti francoski dvojici Florian Bourrasaud in Esteban Dorr, ki sta v preteklosti že slavila na turnirjih WTT. V prvem krogu glavnega turnirja sta bila s 3:1 (9, 8, 9, 6) boljša od ukrajinske dvojice Andrija Grebenjuk in Mikita Zavada.

Brez napredovanja v drugi krog sta ostali Ana Tofant in Sara Tokić, ki sta proti madžarsko-luksemburški dvojici, Georgina Pota in Sarah De Nutte, izgubili z 1:3 (-7, 9, -8, -5).