31-letni Fabio Aru se je po desetih letih odločil za konec kariere, po kateri bo veliko več časa namenil družini. Foto: EPA
31-letni Fabio Aru se je po desetih letih odločil za konec kariere, po kateri bo veliko več časa namenil družini. Foto: EPA

Sprejeti to odločitev ni bilo lahko, a o koncu kariere se že nekaj časa pogovarjam s svojo družino. Že 16 let se podim po svetu s kolesom, zadnjih deset kot profesionalec. Zdaj je napočil čas, da postavim na prvo mesto še nekaj drugega: svojo družino.

Fabio Aru

Nekdanji moštveni kolega Tadeja Pogačarja pri ekipi UAE Emirates se je odločil končati desetletno kariero, v kateri je okusil slast etapne zmage na vseh največjih dirkah sveta, leta 2015 pa je bil tudi zmagovalec Vuelte.

Na Dirki po Franciji leta 2017 je po etapni zmagi dva dneva poganjal pedala v rumeni majici vodilnega, leto pozneje je po šestih sezonah zapustil Astano in začel nastopati za UAE, kjer pa ni dosegel vidnih rezultatov.

Za to so krive tudi poškodbe, težave s srcem in daljše okrevanje. Letos se je podpisal pod enoletno sodelovanje z ekipo Team Qhubeka NextHash (nekdaj BMC).

Sorodna novica Zadnje dejanje Vuelte Degenkolbu; zmaga Aruju

Aru: Večino časa sem bil zdoma
"Sprejeti to odločitev ni bilo lahko, a o koncu kariere se že nekaj časa pogovarjam s svojo družino. Že 16 let se podim po svetu s kolesom, zadnjih deset kot profesionalec. Zdaj je napočil čas, da postavim na prvo mesto še nekaj drugega: svojo družino. Kot profesionalni kolesar sem večino časa preživel zdoma, zdaj je čas, da se to spremeni," je povedal Aru in se zahvalil vsem nekdanjim in zdajšnjim moštvenim kolegom.

Dirka po Španiji se začenja 14. avgusta, končala se bo 5. septembra. Lansko zmago brani Primož Roglič, ki je sicer slavil tudi leta 2019.