Gerald Ciolek je prvič dobil šprint na eni izmed treh največjih dirk. Foto: EPA
Gerald Ciolek je prvič dobil šprint na eni izmed treh največjih dirk. Foto: EPA
Fabian Cancellara
Fabian Cancellara je znova oblekel zlato majico. Foto: EPA

Nemec je imel v etapi od nizozemskega Assna do Emmna v zaključku več moči od Italijana Fabia Sabatinija, tretje mesto je zasedel Britanec Roger Hammond. Borut Božič ni prišel do želenega rezultata, čeprav je v cilj prišel kot 11. in v času zmagovalca. Tadej Valjavec je v cilj prišel v času zmagovalca, kar nekaterim favoritom etape in tudi dirke ni uspelo.

Božič je bil zaprt
"Šprint se mi ni posrečil. V zaključek sem prišel v slabem položaju, bil sem preveč zaprt," je razlog, zakaj ga ni bilo med najboljšimi, kot si je želel, obrazložil Božič, ki je na cilju poskrbel za zmedo, saj ga pri prečkanju ciljne črte fotofiniš kot še nekaterih drugih očitno ni zaznal, tako da ga med rezultati dolgo časa ni bilo.

Valjavec se na Nizozemskem ne počuti domače
"Skupina se je zaradi vetra raztrgala. Priključek sem ujel 500 metrov pred ciljem. Sicer pa je bila etapa klasična nizozemska. Kocke, veter in veliko nervoze," je dejal Valjavec, ki je po dveh etapah 41. v skupnem seštevku, zaostaja 29 sekund. Besničan Nizozemske ravno ne ljubi najbolj, zato že po dveh etapah čaka na začetek dirke v njeni domovini.

Ciolek je prišel do prve zmage na velikih dirkah: "Bilo je tesno, toda tokrat se je vendarle vse odvilo po mojih željah. Upam, da to ne bo edina moja zmaga, priložnosti bo še veliko, čeprav je res, da je sprinterska konkurenca kar močna. A Marka Cavendisha ni."

Druga etapa je povzročila kar precej težav tudi nekaterim favoritom. Tako sta za prvo skupino zaostala luksemburška brata Andy in Fränk Schleck, pa olimpijski prvak Samuel Sanchez in Kazahstanec Aleksander Vinokurov.

2. etapa, Assen-Emmen, 203 km: 
1. G. CIOLEK NEM 4:43:12
2. F. SABATINI ITA
3. R. HAMMOND KAZ vsi
4. A. GREIPEL NEM
5. T. FARRAR ZDA
6. L. DUQUE KOL
7. J. ROELANDTS BEL
8. T. BOONEN BEL isti
9. D. VIGANO ITA
10. S. CHAVANEL FRA
11. B. BOŽIČ SLO
...
74. T. VALJAVEC SLO čas


Skupni vrstni red po 2. etapi:
1. F. CANCELLARA ŠVI 4:48:32
2. G. CIOLEK NEM +0:08
3. T. BOONEN BEL 0:09
4. T. FARRAR ZDA 0:12
5. J. MOURIS NIZ 0:14
6. D. BENNATI ITA 0:16
7. R. KREUZIGER ČEŠ 0:17
8. D. GARCIA ŠPA 0:18
9. I. BASSO ITA isti
10. A. VALVERDE ŠPA čas
...
41. T. VALJAVEC SLO 0:29
96. B. BOŽIČ SLO 0:46