Jani Brajkovič je nesrečno končal Dirko po Franciji, na katero se je pripravljal vso sezono in jo želel končati med deseterico. Foto: Reuters
Jani Brajkovič je nesrečno končal Dirko po Franciji, na katero se je pripravljal vso sezono in jo želel končati med deseterico. Foto: Reuters
Brajkovič okreva po padcu na Touru

Brajkovič je v 5. etapi pristal na cesti, si zlomil ključnico in dobil številne odrgnine. "Posledice padca šele prihajajo. Ključnica zelo boli, prav tako čutim tudi druge bolečine, posledice odrgnin," je za TV Slovenija povedal Brajkovič, ki je letos vso sezono podredil Dirki po Franciji, toda zdaj je čas za načrt B. Z mislimi je že pri jesenskih dirkah: "Sezona je še dolga. Vuelta se začne čez šest tednov in upam, da se do tedaj sestavim in da bom lahko štartal na polno."

Danes čaka karavano dirke Tour de France nova gorska etapa (Issoire-Saint Flour), dolga 208 km. Najvišja točka bo prelaz Col du Pas de Peyrol (1.589 m nadmorske višine). V zadnjih 50 km gre cesta bolj kot ne navzdol, sklepni del pa je spet rahlo navkreber. Etapa bo kot nalašč za pobege, napovedano pa je deževno vreme. Prenos po 16.05 na TV Slovenija 2.

Belokranjski kolesar je pred petimi leti na Dirki po Španiji navdušil in nosil tudi majico vodilnega. Letos je njegov tihi cilj uvrstitev med prvo trojico.

O smoli, ki spremlja njegovo ekipo RadioShack, je povedal: "Prav pred peto etapo smo se na sestanku pogovarjali, kako smo zadovoljni, ker imamo štiri kolesarje v igri za vrh. Toda v treh dneh smo trije odpadli, ostal je le Andreas Klöden, ki je videti zelo močan. Realno bi se lahko boril za stopničke. Mislim, da bo zdaj vse podrejeno njegovemu dirkanju, s čimer se strinja tudi Levi Leipheimer. Z nekaj sreče bi Klöden Tour lahko končali na stopničkah."


Skupni vrstni red po 8. etapi:
1. T. HUSHOVD NOR 33:06:21 2. C. EVANS AVS +0:01 3. F. SCHLECK LUKS 0:04 4. A. KLÖDEN NEM 0:10 5. J. FUGLSANG DAN 0:12 6. A. SCHLECK LUKS isti čas 7. T. MARTIN NEM 0:13 8. P. VELITS SLK isti čas 9. D. MILLAR VB 0:19 10. P. GILBERT BEL 0:30 11. A. VINOKUROV KAZ 0:32 ... 13. I. BASSO ITA 1:03 20. A. CONTADOR ŠPA 1:42 43. K. KOREN SLO 4:47 136. B. BOZIČ SLO 30:47 139. G. BOLE SLO 31:47


Blaža Klemenčič osma v ZDA
V petem krosu svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu v Windhamu v zvezni državi New York je pri ženskah že tretjič letos zmagala francoska mlajša članica Julie Bresset. Blaža Klemenčič je bila 8., Tanja Žakelj 12., Nina Homovec 38. Pri moških je zmagal Čeh Jaroslav Kulhavy.

Brajkovič okreva po padcu na Touru