Jimmy Casper se je po neumnosti znašel v velikih težavah. Foto: EPA
Jimmy Casper se je po neumnosti znašel v velikih težavah. Foto: EPA

Francoski kolesar je sredstvo lahko jemal do konca maja, saj ima težave z astmo. Direktor njegove ekipe Agritubel David Fornes je pojasnil, da je Casper pozabil podaljšati dovoljenje. Šprinter bo zdaj moral počakati na kazen francoske kolesarske zveze.

Na letošnjem Touru so se na črnem dopinškem seznamu že znašli Manuel Beltran, Moises Duenas Nevado, Ricardo Ricco (vsi trije so jemali EPO) in Dmitrij Fofonov (heptaminol).

Armstrong odličen tudi na gorskem kolesu
Sedemkratni zmagovalec največje dirke na svetu Lance Armstrong se je preizkusil še gorskem kolesu. Na "dirki čez nebo" je osvojil drugo mesto. Na dirki Leadville Trail 100 ga je premagal le šesti zaporedni zmagovalec te preizkušnje Dave Wiens, ki mu je Armstrong zmago napovedal že pred dirko. Wiens je za 13 minut izboljšal lanskoletni rekord in Armstronga prehitel za manj kot dve minuti.

"Na koncu mi je malo zmanjkovalo moči. Nisem več navajen sedem ur sedeti na kolesu. Na dirki sem užival, res je bilo super. Mislim da se bom vrnil tudi drugo leto, če bom le v formi," je po dirki dejal Armstrong, ki je bogato kariero končal julija 2005.

A. G.