Benoit Cosnefroy. Foto: EPA
Benoit Cosnefroy. Foto: EPA
Plouay-Plouay, 251 km:                 
  1. B. COSNEFROY      FRA      5:59:56
  2. J. ALAPHILIPPE    FRA     isti čas
  3. M.-F. HONORE      DAN        +0:03
  4. E. HAYTER         VB          0:13
  5. C. SWIFT          VB           vsi
  6. F. BONNAMOUR      FRA             
  7. J. STUYVEN        BEL         isti
  8. V. MADOUAS        FRA          čas
  9. Q. PACHER         FRA         0:16
 10. G. NIZZOLO        ITA         0:17
 ...                                   
 60. T. POGAČAR        SLO         6:30

Za 25-letnega Cosnefroya je to 11. zmaga v karieri, medtem ko se je Alaphilippe, ki mu je v ciljnem sprintu zmanjkalo moči, 29. v karieri zavihtel na drugo mesto. Tretji je ciljno črto 251 kilometrov dolge preizkušnje prečkal njegov moštveni kolega Danec Mikkel Frølich Honoré (+0:03).

Tadej Pogačar (UAE Emirates), ki je pred začetkom enodnevne klasike ob Alaphilippu veljal za enega izmed glavnih kandidatov za končno zmago, je izgubil stik z najboljšimi približno 47 kilometrov pred ciljem. To je bil zanj prvi nastop po 36 dneh oziroma po cestni dirki na olimpijskih igrah v Tokiu.

Dirko je končal na 60. mestu, za zmagovalcem je zaostal za šest minut in 30 sekund.

V nadaljevanju sezone se bo posvetil predvsem nastopoma na evropskem in svetovnem prvenstvu, ki bosta septembra, oktobra bo po klasiki Liege–Bastogne–Liege poskusil dobiti še drugi kolesarski spomenik v karieri, Dirko po Lombardiji.

Trojica ubežnikov se je udarila za zmago
Na dirki so številni kolesarji poskusili z begom, približno 30 kilometrov pred ciljem se je izoblikovala četverica ubežnikov – ob Cosnefroyu, Alaphilippu in Honoréju je bil v begu še Italijan Alessandro De Marchi (Israel Start-Up Nation) –, ta je imela minuto in deset sekund naskoka pred glavnino. Najboljši trije so se kmalu zatem znebili De Marchija in nadaljevali proti cilju. Zadnji krog so začeli z minuto naskoka, na koncu je smetano pobral Cosnefroy, ki je tako nasledil lanskega zmagovalca omenjene klasike, Avstralca Michaela Matthewsa.