Patrik Sinkewitz je zadnji v vrsti nemškega moštva, ki je priznal jemanje nedovoljenih poživil. Foto: EPA
Patrik Sinkewitz je zadnji v vrsti nemškega moštva, ki je priznal jemanje nedovoljenih poživil. Foto: EPA

"Do te odločitve smo prišli, ker hočemo našo znamko ločiti od dopinga v športu, še posebej kolesarstva," so odločitev pojasnili pri nemškem telekomunikacijskem velikanu, ki je bil v kolesarstvu vse od leta 1991.

Še avgusta je moštvo T-Mobile zatrjevalo, da bo Deutsche Telekom nadaljeval s sponzoriranjem kolesarstva vse do izteka pogodbe leta 2010. Letos je jemanje dopinga priznala kopica kolesarjev tega moštva.

Na letošnji Dirki po Franciji so pri jemanju nedovoljenih poživil ujeli Patrika Sinkewitza, ki je imel previsoko raven testosterona. Že prej so jemanje EPA-ja priznali nekdanji profesionalci Rolf Aldag, Udo Bölts, Erik Zabel in zmagovalec Toura 1996 Bjarne Riis. Osumljen je tudi Jan Ullrich, ki je bil na spisku zloglasnega zdravnika Eufemiana Fuentesa.

Prihodnost moštva naj kljub odhodu glavnega pokrovitelja ne bi bila ogrožena. Bogati ameriški menedžer moštva Bob Stapleton bo s svojim podjetjem pokril proračun moštva, ki naj bi zadržal vseh 29 tekmovalcev in celoten strokovni štab. Licenco Mednarodne kolesarske zveze UCI ima moštvo do leta 2010.

R. K.