Samuel Domoulin je imel največ moči v sprintu ubežnikov. Foto: EPA
Samuel Domoulin je imel največ moči v sprintu ubežnikov. Foto: EPA
Romain Feillu
Romain Feillu je oblekel rumeno majico, ki pa jo bo zelo verjetno nosil le en dan. Foto: EPA
Angel Gomez
Angel Gomez je moral po padcu že zapustiti Tour. Foto: Reuters
Domoulinu ni zmanjkalo sape

Glavnina se ni posebej zmenila za četverico ubežnikov, ki si je že kmalu privozila četrt ure naskoka. Napadli so že kilometer po startu in v cilj rešili dve minuti. Francoz je začel sprintati prekmalu in skoraj bi ga ujel Američan William Frischkorn. Tretje mesto je zasedel Romain Feillu, ki je tudi oblekel rumeno majico vodilnega. Italijan Paolo Longo Borghini je popustil in zaostal 14 sekund.

Domoulin od nesrečnika do velikega junaka
"Zmeraj sem sanjal o etapni zmagi na dirki po Franciji. Dobro sem se počutil, tako kot se že vse leto in zmaga se mi je nasmehnila," je vesel v cilju razložil Domoulin, ki je leta 2004 odstopil, potem ko se je zaletel v psa. Na zmagovalnem odru mu je tokrat slavo za hip odvzel protestnik proti francoski vladi, vendar so ga prireditelji hitro odstranili.

Menčov in Ricco izgubila 38 sekund
V glavnini je prišlo do padca, Angel Lito Gomez je moral odstopiti, favorita Denis Menčov (dvakratni zmagovalec Vuelte) in Ricardo Ricco (drugi na letošnjem Giru) sta izgubila 38 sekund. 58 km pred ciljem so ubežnike zaustavili tudi protestniki z zaporo na cesti, do prihoda glavnine v St. Nazaire jih je pregnala policija.

"Zavedal sem se, da bom oblekel rumeno majico, če nam pobeg uspe. Na začetku sezone sem imel številne težave, zdaj pa se je poplačal ves trud," je bil vesel Feillu.

Tadej Valjavec je prišel v Nantes v glavnini. V torek bo na sporedu 29,5 km dolg kronometer v Choletu in favoriti bodo na preizkušnji.

Svetovni prvak dobil šprint
Paolo Bettini je dobil prvo etapo kolesarske Dirke po Avstriji (171 km) in oblekel rumeno majico. Drugi je bil V Toblachu Gerrit Glomser, tretji pa Davide Rebellin. Jani Brajkovič (Astana) je zasedel 12. mesto, Jure Golčer (LPR Brakes) pa 15.


3. etapa: Saint Malo-Nantes, 208 km:
1. S. DOMOULIN FRA 5:05:28 2. W. FRISCHKORN ZDA isti 3. R. FEILLU FRA čas 4. P. LONGO BORG. ITA +0:14 5. R. McEWEN AVS 2:03 6. E. ZABEL NEM 7. O. FREIRE ŠPA vsi 8. T. HUSHOVD NOR 9. R. FÖRSTER NEM 10. M. CAVENDISH VB isti ... 51. T. VALJAVEC SLO 68. A. VALVERDE ŠPA čas
Skupni vrstni red po 3. etapi:
1. R. FEILLU FRA 13:27:05 2. P. LONGO BORG. ITA +0:35 3. W. FRISCHKORN ZDA 1:42 4. A. VALVERDE ŠPA 1:45 5. K. KIRCHEN LUKS 1:46 6. O. FREIRE ŠPA vsi 7. J. PINEAU FRA 8. D. MILLAR VB 9. C. EVANS AVS isti 10. F. POZZATO ITA
11. F. SCHLECK LUKS
12. O. PEREIRO ŠPA čas
13. M. CARRARA ITA
14. T. HUSHOVD NOR 1:52
...
26. T. VALJAVEC SLO isti čas
A. G.
Domoulinu ni zmanjkalo sape