Demi Vollering je v cilj prišla v izjemno gosti megli. Foto: ASO
Demi Vollering je v cilj prišla v izjemno gosti megli. Foto: ASO

Etapa je bila sicer kratka, dolga vsega 90 kilometrov, a zelo zahtevna. Karavana se je najprej vzpela na Col d'Aspin (12 km; povprečni naklon 6,6 odstotka). Tam so se izdvojile Demi Vollering, lanska zmagovalka Annemiek Van Vleuten in Poljakinja Katarzyna Niewiadoma.

Trojica, ki je skupaj prečkala Col d'Aspin. Foto: ASO
Trojica, ki je skupaj prečkala Col d'Aspin. Foto: ASO

Pri spustu sta se obe Nizozemki spogledovali, Poljakinja pa je navila na polno in pobegnila. Nabrala si je skoraj minuto prednosti, obe Nizozemki pa je ujela manjša skupina na čelu z rumeno majico Lotte Kopecky.

Na začetku gigantskega vzpona na Tourmalet (17,2 km; povprečni naklon 7,3 odstotka) so kolesarke skoraj ujele Poljakinjo, a ta se ni vdala in si spet nabrala skoraj 50 sekund prednosti. Dobrih 5 km pred koncem je imela Vollering vsega dovolj in je pritisnila na polno, v gosti megli je v manj kot pol kilometra ujela vodečo kolesarko in nato na polno kolesarila do cilja, ko si je nabrala skoraj dve minuti prednosti.

Dirka se bo končala v nedeljo s kronometrom v Pauju, ki bo dolg dobrih 22 kilometrov. Na uri resnice bo imela Vollering minuto in 50 sekund prednosti pred Niewiadomo.

Vollering oblekla rumeno majico