Primož Roglič je odprl sezono, katere osrednji cilj bo Dirka po Italiji. Foto: EPA
Primož Roglič je odprl sezono, katere osrednji cilj bo Dirka po Italiji. Foto: EPA

Etapo je gladko dobil favorizirani Filippo Ganna, ki je drugouvrščenega Nemca Lennarda Kämno ugnal za 28 sekund. Ganna je imel povprečje 55,3 km/h. Tretje mesto je osvojil Magnus Sheffield (+0:31).

"Uspel nam je izjemen nastop. Po dirki Strade Bianche in zmagi Toma Pidcocka nadaljujemo v zmagovitem ritmu. Pred dvema dnevoma še nisem vedel, česa sem danes sposoben, vsekakor pa sem bil odločen, da dam vse od sebe. Zmaga je zelo pomembna tako zame kot za moralo v ekipi," je povedal Ganna, prvi nosilec modre majice na letošnji dirki Tirreno-Adriatico.

Filippo Ganna. Foto: EPA
Filippo Ganna. Foto: EPA

Roglič, olimpijski prvak v vožnji na čas, je imel smolo z vremenom. Dirkal je v dežju, celo nekaj sodre je bilo vmes. Gotovo ni tvegal vsega, kar bi bilo ob uvodu v sezono tudi precej nesmiselno. Ganna je vozil dobre pol ure pozneje in je imel precej ugodnejše vremenske razmere.

Vseeno je Rogličev dosežek kar dober, glavni favoriti za skupno zmago so bili za nekaj sekund počasnejši.

"Za zdaj sem zadovoljen s svojo predstavo. Vesel sem, da sem se vrnil, to je trenutno najpomembneje. Nobenega pritiska ne čutim glede končne uvrstitve," je povedal Roglič.

"Super, da sem nazaj. Vmes se je veliko zgodilo. Seveda si vedno želiš, da bi bil malo hitrejši, a sem zadovoljen z nogami in kako je šlo. Z optimizmom zrem v prihodnje dni," je Zasavec dodal za svojo spletno stran primozroglic.com.

Torkova druga etapa (209 km) se bo začela v mestu Camaiore in končala v Follonici.

Roglič je sprva načrtoval, da se bo vrnil na Dirki po Kataloniji od 20. do 26. marca, a se je prejšnji teden odločil za nastop na italijanskih cestah.

100 Primož Roglič

Na sedemetapni preizkušnji med obema morjema je Roglič zmagal že leta 2019, ko je po zadnji vožnji na čas za le sekundo ugnal Britanca Adama Yatesa. Tokrat rezultatskih ambicij nima. Dirka bo služila predvsem kot priprava na vrhunec sezone v maju, Dirko po Italiji.

Nazadnje je 33-letni Kisovčan tekmoval septembra na Dirki po Španiji, ki jo je prav tako kot preizkušnjo po Franciji po padcih in poškodbah sklenil predčasno. Zadnjo zmago je slavil 23. avgusta v četrti etapi Vuelte, skupno pa je pri številki 65 v desetletni karieri poklicnega kolesarja.

Prejšnji dve leti je Tirreno–Adriatico dobil Tadej Pogačar.

Results powered by FirstCycling.com