Sergio Higuita. Foto: EPA
Sergio Higuita. Foto: EPA

Ta si je zmago zagotovil, potem ko je v ciljnem sprintu skočil iz zavetrja Guillaurma Martina (Cofidis) približno 120 metrov pred ciljem in odšprintal do konca. To je bila njegova prva etapna zmaga v sezoni in 74. za Italijo na katalonski dirki.

Skupne zmage pa se je veselil Higuita, ki je v zaključku etape v parku Montjuic odbil vse napade največjih tekmecev in ubranil vodstvo v seštevku, v katerem je imel na koncu le 16 sekund naskoka pred Ekvadorcem Richardom Carapazom (INEOS Grenadiers) in 52 sekund prednosti pred Portugalcem Joaom Almeido (UAE Emirates).

Mohorič deveti v Wevelgemu
Eritrejec Biniam Girmay pa je dobil enodnevno klasiko Gent–Wevelgem. Drugo mesto je – tako kot v petek na E3-klasiki – osvojil Christophe Laporte. Matej Mohorič je bil znova blizu najboljšim, osvojil je deveto mesto.

Girmay je postal prvi Afričan z zmago na enodnevni dirki v svetovni seriji: "Najprej na dirki nisem nameraval nastopiti, v petek pa smo spremenili načrt. Prišel sem po dober rezultat, nikoli pa nisem niti pomislil, da bi lahko zmagal. Še 250 metrov pred ciljem ne. Na prvih tlakovanih vzponih se nisem počutil najbolje, bil sem celo v ozadju. A nato je bilo počutje iz kilometra v kilometer boljše, vsi smo čakali na van Aerta. Na koncu, čeprav so bili z mano v begu močni fantje, sem začutil, da jih lahko tudi uženem. Neverjetno, kaj mi je uspelo."