Primož Roglič je s sokrajani podoživljal vse vesele trenutke z letošnje Dirke po Italiji. Foto: Zajem zaslona
Primož Roglič je s sokrajani podoživljal vse vesele trenutke z letošnje Dirke po Italiji. Foto: Zajem zaslona

V Zagorju so, kot je že v navadi po pomembnih dirkah, pripravili sprejem za kolesarskega šampiona Primoža Rogliča. Nevihta se je še pravočasno zdivjala, vročina se je unesla, sprejem je tako minil v prijaznem vremenu. Domačini so se dobro pripravili na prihod svojega junaka, ploščad je bila odeta v rožnato barvo, krasili so jo rožnati baloni in rožnate bakle.

"Izjemno lepo je priti domov. Nekaj posebnega, čeprav je bilo mnogo čustev že na Višarjah." Kot je znano, je Roglič na Svetih Višarjah 27. maja z izjemnim kronometrom postal zmagovalec 106. Dirke po Italiji.

Rogliča, častnega občana Zagorja, je v središču Zagorja pozdravil župan Matjaž Švagan (podaril mu je sliko akademskega slikarja in častnega občana zagorske občine Nikolaja Beera), pa gasilci, v njegovo čast so igrali Orleki in pihalni orkester Svea Zagorje.

Rogliča sprejeli tudi v domačem Zagorju

Švagan je dejal, da je Roglič ponos Zagorske doline in se mu zahvalil, da je postavil Zagorje na svetovni zemljevid. Povedal je tudi, da je Roglič njihov junak in se mu zahvalil za vsako sekundo, minuto in dneve, ki jim jih je podaril s svojimi uspehi.

Izrazil je željo, da bi se spet srečala po kolesarski dirki po Španiji. "So vzponi in padci, a ti, Primož, boš vedno na vrhu naše Zagorske doline."

Vseslovenski sprejem za Rogliča je bil sicer v ponedeljek na Kongresnem trgu v Ljubljani. Zasavski orel je takrat tudi predstavil program za nadaljevanje sezone. V nedeljo ga ne bo na dirki državnega prvenstva v Radovljici (prenos bo na MMC-ju), prav tako ne bo nastopil na svetovnem prvenstvu, tako da je njegov naslednji cilj Dirka po Španiji, na kateri je zmagal že trikrat.

V Zagorju nadvse ponosni na Rogliča