Dobrih 35 kilometrov pred koncem je na enem od klancev glavnino razredčil Marc Hirschi (4. mesto) in deseterica je nato med seboj obračunala o zmagovalcu. Andersen je bil zadnjih 750 metrov ves čas na prvem mestu, njegov zaključni sprint je bil dovolj hiter, da ga nihče ni mogel prehiteti iz zavetrja.

Andersen dobil prestižno klasiko v Frankfurtu

"Težka dirka je bila. Veliko je vzponov, na predzadnjem sem videl, da lahko ostanem zraven do konca. Ta zmaga mi veliko pomeni, saj že zelo dolgo nisem bil na vrhu," je po četrti zmagi v karieri (prvi po letu 2020) povedal Andersen.

Avstrijec Patrick Konrad (Bora Hansgrohe) je z drugim mestom potrdil dobro pripravljenost pred sobotnim začetkom Dirke po Italiji, tretje mesto pa je osvojil Italijan Alessandro Fedeli.

V sprintu zasledovalcev (v cilj so prišli 18 sekund za najboljšimi) je bil (za 11. mesto) najboljši Belgijec Arnaud De Lie pred Norvežanom Alexandrom Kristoffom. V glavnini je bil tudi edini slovenski predstavnik Matevž Govekar (26. mesto).

Ekipa Jumba Visme zmagovito začela žensko Vuelto
Z ekipno vožnjo na čas (v dolžini 14,5 km) se je v mestu Torrevieja začela ženska Dirka po Španiji s sedmimi etapami. Prvo etapo je dobila nizozemska ekipa Jumbo Visma, ki je za sekundo premagala ekipo Canyon/Sram Racing. Majico vodilne je prva oblekla Britanka Anna Henderson. Na deveti Vuelti feminini dirkata tudi dve Slovenki. Urška Žigart je bila z ekipo Jayco AlUla danes osma, Eugenija Bujak pa z ekipo UAE Team ADQ deveta.