Yves Lampaert je imel največ moči med peterico vodilnih. Foto: EPA
Yves Lampaert je imel največ moči med peterico vodilnih. Foto: EPA
Lampaert je poleg dveh zmag v Waregemu dobil tudi etapo na lanski Dirki po Španiji. Foto: EPA

Kolesar ekipe Quick Step Floors je imel največ moči med petimi kolesarji, ki so se v zadnjem delu 180 km dolge proge znašli v ospredju, z napadom v zadnjem kilometru pa je na cilj prišel z dvema sekundama prednosti. Drugo mesto je zasedel Nizozemec Mike Teunissen, tretje pa zmagovalčev rojak Sep Vanmarcke.
V najboljši skupini sta bila še Norvežan Edwald Boasson Hagen in Danec Mads Pedersen, za njimi sta se uvrstila Čeh Zdenek Štybar in Belgijec Tiesj Benoot, osmo mesto pa je zasedel olimpijski prvak Greg Van Avermaet, ki mu tako ta prestižna zmaga še manjka. Tako kot Slovaku Petru Saganu, ki pa tokrat ni dirkal.

V skupini z Van Avermaetom je končal tudi Alejandro Valverde, ki je v nedeljo zmagal na Dirki po Kataloniji. Španec bo izpustil nedeljsko Dirko po Flandriji.

Preizkušnja od Roeselareja do Waregema je po konfiguraciji trase podobna dirki Gent-Wevelgem, ki je bila na sporedu v nedeljo, a to letos ni veljalo. Tokratna dirka je bila precej težja, saj je pihal močan veter, kolesarje pa je motil še dež.

Najboljši Slovenec Mezgec na 65. mestu
Po zaslugi Boruta Božiča, ki je bil v Waregemu že dvakrat med najboljšimi tremi, je za Slovenijo to najuspešnejša klasika, a tokrat uspeha ni bilo. Nihče izmed petih slovenskih predstavnikov ni bil v igri za visoko mesta, vsi so imeli vloge pomočnikov. Luka Mezgec, član ekipe Mitchelton Scott, je delal za Avstralca Luka Durbridgea, a imel tudi veliko smole, saj ga je sredi dirke zaustavila okvara kolesa. Smolo so imeli tudi kolesarji Bahrain Meride, zapletli so se v skupinski padec, Luka Pibernik je zaradi njega ostal povsem v ozadju in je tako kot njegov moštveni kolega David Per odstopil.

Mezgec je zaostal šest minut in 47 sekund, zasedel je 65. mesto, dve mesti za njim je bil Božič, v isti skupini je 78. ciljno črto prečkal Kristijan Koren.

Roeselare-Waregem, 180 km:             
  1. Y. LAMPAERT        BEL    4:09:40 
  2. M. TEUNISSEN       NIZ      +0:02 
  3. S. VANMARCKE       BEL        vsi 
  4. E. BOASSON HAGEN   NOR       isti 
  5. M. PEDERSEN        DAN        čas 
  6. Z. ŠTYBAR          ČEŠ       0:29 
  7. T. BENOOT          BEL       0:30 
  8. G. VAN AVERMAET    BEL       0:59 
  9. N. TERPSTRA        NIZ       isti 
 10. J. STUYVEN         BEL        čas 
 ...                                   
 65. L. MEZGEC          SLO       6:47 
 67. B. BOŽIČ           SLO       isti 
 78. K. KOREN           SLO        čas 
David Per in Luka Pibernik sta odstopila.