Levi Leipheimer je takole s polomljenim zapestjem zapuščal 96. Dirko po Franciji. Foto: EPA
Levi Leipheimer je takole s polomljenim zapestjem zapuščal 96. Dirko po Franciji. Foto: EPA

Leipheimer je moral tik pred začetkom današnje 13. etape odpovedati nadaljnje nastope na dirki, saj si je pri padcu zlomil zapestje. Ameriški kolesar je padel s kolesa okoli tri kilometre pred ciljem četrtkove etape. V skupnem seštevku je 39 sekund zaostajal za vodilnim kolesarjem, Italijanom Rinaldom Nocentinijem.

Lance izgubil dragocenega pomočnika
"Zbudil sem se ob slabi novici. Za Levija je konec dirke z zlomljenim zapestjem. Prekleto ..." je zapisal Armstrong na Twitterju. Leipheimer je imel na desnem zapestju, rami in hrbtu vreznine in modrice, vendar je še upal, da bo lahko nadaljeval Tour. "Zapestje me zelo boli, a lahko bi bilo še slabše," je dejal Leipheimer po četrtkovem padcu, ko je še upal na nadaljevanje dirke.

Na dirki samo še eden Slovenec
Pred 13. etapo je zaradi želodčnih bolečin in vnetja črevesja odstopil zamejski Slovenec Peter Wrolich. "Preprosto nisem mogel več izdržati. Nisem imel več moči," je odstop obrazločil priljubljeni "Paco", ki je pri 35 letih nastopil na svojem petem Touru. V karavani na 98. mestu še vztraja edini preostali slovenski kolesar Simon Špilak.