Poljska je naslednji izziv Mateja Mohoriča, ki se je na Dirki po Franciji izkazal z etapno zmago, navdušil pa z izjavami po velikem uspehu. Foto: EPA
Poljska je naslednji izziv Mateja Mohoriča, ki se je na Dirki po Franciji izkazal z etapno zmago, navdušil pa z izjavami po velikem uspehu. Foto: EPA

28-letni Novak (UAE Emirates) je v sredo in četrtek na Dirki po Kastilji in Leonu zasedel 63. mesto. Na priljubljeni baskovski klasiki bo pomagal kapetanu Juanu Ayusu. Mladi Španec se pripravlja na Dirko po Španiji, ki se bo začela 26. avgusta in kjer bo branil lansko tretje mesto v skupnem seštevku. Na 43. klasiki San Sebastian (231 km) bo tretjo zmago (2019, 2022) lovil Remco Evenepoel. Belgijec se pripravlja na svetovno prvenstvo v Glasgowu (3.–13. avgust) in obrambo naslova na Vuelti.

Na SP-ju ne bo Mohoriča (Bahrain Victorious), ki se bo v zadnjem delu sezone posvetil drugim ciljem. Najprej ga čaka nastop na Dirki po Poljski, kjer je pred dvema letoma zasedel skupno drugo mesto. Preizkušnja po Poljski se bo v soboto začela z ravninsko etapo v okolici Poznanja (183,7 km). Dovolj priložnosti bo tudi za drugega Slovenca na dirki, njegovega moštvenega kolega, Govekarja, ki je letos s petim mestom v tretji etapi na Dirki po Dofineji dokazal, da sodi med najboljše mlade sprinterje.

Bo Pogačar nastopil na SP-ju?

Preostali slovenski kolesarji v svetovni seriji ta teden ne bodo dejavni. Primož Roglič in Jan Tratnik se z ekipo Jumba Visme pripravljata na Vuelto, Luka Mezgec (Jayco AlUla) pa je pred kratkim sklenil nastop na Touru. Tudi Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) si je vzel nekaj dni počitka po Dirki po Franciji, odpovedal pa nastop na kriteriju v Aalstu v Belgiji ter na prvem evropskem prvenstvu v gorskem kronometru v Švici. Za zdaj je jasno, da ne bo nastopil na Dirki po Španiji, ni pa še znano, ali bo zastopal slovenske barve na SP-ju v Glasgowu. Kolesarska zveza Slovenije bo seznam potnikov na Škotsko predvidoma objavila v ponedeljek.